Hoppa till innehåll

Den här skräckfilmen slår just nu en hel drös rekord

I extremt tuff konkurrens sticker en väldigt otippad skräckis ut på biografernas topplistor. Är detta höstens stora överraskningshit?

Skräckfilmen Five Nights at Freddy’s som fick biopremiär i fredags (27 oktober) har efter helgens biobesök slagit ett flertal rekord i Sverige. Detta får ändå ses som ganska överraskande en höst när vi ser såväl en uppföljare till Exorcisten som en ny film i det väletablerade Conjuring-universat.

Five Nights at Freddy’s som är baserad på det populära och kultförklarade skräckspelsfenomenet ligger nu etta på biotoppen då över 63 000 svenskar valde att se den, vilket genererade 9,2 miljoner kronor i intäkter under öppningshelgen.

Five Nights at Freddy’s har även blivit årets största skräckfilmsöppning i Sverige och den största öppningen för en Blumhouse-film någonsin. Även det får ses som ett imponerande resultat, då Blumhouse är den mest framträdande producenten av skräck de senaste tio åren eller så. Dessutom plockar filmen nu hem det väldigt specifika rekordet bästa öppningshelg för en film baserad på ett spel.

Globalt har den även bara över öppningshelgen dragit in mer än sex gånger sin egen budget. Bli med andra ord inte överraskade om en uppföljare utannonseras de närmsta veckorna.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.