Den här tjänsten påstår att den kan få dig att glömma din favoritserie på 20 minuter

Jon Snow och Little Finger i Game of Thrones

Sugen på att se om "Red Wedding”-avsnittet från ”Game of Thrones” som om det vore den första gången du såg det? Då KANSKE den här något luddiga hypnostjänsten kan göra jobbet.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-06-18 09:55  |  Lästid: < 1 minuter

Om man ska hårdra det finns två typer av film- och tv-serietittare: De som ser om sina favoritfilmer/serier till förbannelsen för att knarka trygghet och kära minnen. Oftast handlar det om repristittning av serier av lättsammare serieslaget som Seinfeld och Vänner eller dramasåpor av Rederiet-karaktär. Den andra kategorin är de som nöjer sig med att se en favoritserie en gång, för att, ja, man har ju sett hur det slutar redan – man vet vad som händer. Varför se om dokumentärserien The Jinx när du vet om riksläskiga Robert Dursts utfall i slutet, liksom?

Hör du till den sistnämnda skaran är det kanske läge att ta extern hjälp för att glömma bort nyckelmoment eller hela delar från säg Game of Thrones. För visst vore det underbart att få uppleva sensationen av att se det svängiga GoT-avsnittet The Red Wedding som om det vore första gången?

Well, det finns en tjänst som påstår att detta är fullt möjligt. Den sydkoreanska multimediajätten Samsung har utvecklat en digital hypnostjänst som de pedagogiskt kallar för ”Unspoil me”. Via svenske hypnotisörens Fredrik Praesto vägledning ska det, enligt Samsung, vara fullt möjligt att på 20 minuter radera fragment från en tv-serie eller film ur minnet genom självhypnos.

Låter det för bra för att vara sant? Kanske. Undertecknad har inte provat och kan därför inte ge en Sverker Olofssonsk konsumentupplysning om tjänstens eventuella förträfflighet. Men för den våghalsiga går det alldeles utmärkt att testa huruvida självhypnosen verkligen fungerar här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-06-18 09:57