Annons
Annons

Foto Carl-Johan Paulin/Agent Bauer Stylist Jenny Steggo/Agent Bauer Grooming Catherine Dichy/Mikas Set Design Björn Näslund Artwork Jusse425 Fotoassistent Jakob Dahlström Stylistassistent Csilla Vincefinee Modeller Aline Minja, Carolina Jonsson, Dodou Njie Tack till Boutique Sportif

 

Rodde Pencheff har alltid varit mest hiphop i Infinite Mass. Nu gör han storstilad solodebut under artistnamnet Rigo.
Foto carl-johan paulin

 

bild-3_fulaste-stilen

Roddes kläder: Glasögon, 2 700 KR, Cazal. Jacka, 899 KR, LDN. Armband med kedjor, 49,50 kr, H&M. Röd t-shirt, Moviemall. Vit hatt, Roddes privata

Annons

 

Det är inte svårt att se Infinite Mass som Sveriges Outkast: Rodde Pencheff är Big Boi till Amir Chamdins André 3000. Rodde har alltid tillhört den lite mer hiphopkonservativa falangen som står med fötterna på jorden när Amir gräver ner sig i rock’n’roll-­attityd. När Amir såg vild ut i någon galen päls stod Rodde lugnt bredvid som en gangbanger från East LA med perfekt knuten bandana eller refererandes till hiphopens femte element, maffiafilmen Scarface, i Al Pacino-skjorta.

Gilla Cafe.se på Facebook

När Rodde nu satsar på ett soloalbum under namnet Rigo framträder hans rättframma coolness än mer. Jag får tag på honom precis innan han drar iväg till Trinidad för att spela in lite karnevalsmusik med Machel Montano, en av världens största soca-artister.
I Sverige har han i år lyckats skapa lite karnevalskänsla med old school-nostalgiska She’s a pro, vars video perfekt fångade känslan av hiphopens första optimistiska skede när Sugarhill Gang rappade på rullskridskofester och breakdance fortfarande imponerade på tjejer. En oskuldsfull tid innan hiphopen delades upp i öst och väst, gangsters och filosofilärare eller businessmen och idealister.

– Låten är lite disco, säger Rigo. Som när de första hiphoplåtarna kom på 80-talet, så vi körde hela den grejen till videon. Bergsprängare, Kangolkepsar och skidglasögon. Det kommer från hiphopen, men samtidigt blir det komiskt för att det är extrema kläder. Man kan inte bara sätta på sig dem, man måste känna sig grym i dem. Man ska vara stolt över att bära skidglasögon mitt på sommaren.

Hur mycket tänker du på vad du har på dig?
– Jag är inte modefantast på något sätt. När jag började göra musik var det hiphop jag gillade och från musiken kom kläderna. Jag är inte den hiphopfantasten jag var förr, men jag klär mig fortfarande som jag alltid gjort, det är ju så man visar varifrån man kommer.

Du är utan tvekan landets främsta bandanaexpert.
– En bra bandana är livsviktig. Man måste ha en i varje färg så att man kan matcha till alla sina kläder. Sedan är det viktigt att det inte är för experimentellt, den får inte avvika från de klassiska mönstren som alltid funnits. Jag brukar alltid knyta den längst fram, men det får man bestämma själv efter vad som passar en.

Vilken är den fulaste stilen man kan ha i dag?
– När allt ska vara supertrendigt. Det är trist när man går ut på stan och alla har exakt samma märke. Men jag har inte råd att bara köpa ett märke, om man bara ska gå
i Nike måste man ha en massa pengar.

Vad skulle du köpa om du hade hur mycket pengar som helst?
– Vet du, jag vill egentligen inte köpa något speciellt plagg. Men antagligen skulle jag bara gå ut och köpa mera dojor för mina blir alltid skitiga och jag orkar inte göra rent dem.
Du vill vara som Damon Dash och ha 365 nya Nike Air Force Ones varje år?
– Ja, det blir ju lättare att ha rena skor om man har ett nytt par varje dag.

Sebastian Suarez-Golborne

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar