Hoppa till innehåll

Den vilda jakten på Cramburgaren

Nästa vecka tänkte jag försöka sätta igång Den vilda jakten på Cramburgaren som jag tidigare skrivit om. I mitt heliga sökande efter den perfekta hemmaburgaren är jag redo att testa allt – från att provsmaka de tristaste halvfabrikaten till att använda de mest avancerade trixen från den molekylära matlagningen. I filmen här nere, som Cafés … Continued

Nästa vecka tänkte jag försöka sätta igång Den vilda jakten på Cramburgaren som jag tidigare skrivit om. I mitt heliga sökande efter den perfekta hemmaburgaren är jag redo att testa allt – från att provsmaka de tristaste halvfabrikaten till att använda de mest avancerade trixen från den molekylära matlagningen. I filmen här nere, som Cafés Jonas Terning tipsade om, finns det till exempel en intressant teknik där kocken liksom bakar in såsen och ketchupen i hamburgaren för maximal saftighet. Spännande!

Dock måste jag säga att den färdiga hamburgaren ser ganska så trist ut samt att kocken gör ett lika vanligt som fatalt misstag: han tror att en finburgare kräver ett finbröd. Detta är naturligtvis helt fel. En hamburgare blir aldrig godare för att man använder ett lättrostat surdegsbröd eller handmalet rågbröd från det legendariska Poilânebageriet i Paris. Tvärtom ska en hamburgare ha ett mjukt och luftigt bröd som inte konkurrerar med köttet om huvudrollen samt suger upp köttsaften effektivt – utan att för den delen vara ett E-nummerspäckat halvfabrikatsmonster.

Svårt det där, men jag ska nog knäcka det.

Dave Arnold’s Burger Of The Future from Eater NY on Vimeo.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.