Annons
Annons


Omtalade stockholmsbutiken Grandpa har fått tillökning i form av en webbshop. Hemsidan har funnits sedan tidigare men har inte erbjudit direktshopping. Saken är, hur som helst, nu korrigerad och med anledning av detta evolutionära jättekliv ringde vi upp Jonas Pelz, en av Grandpa´s grundare, för ett snicksnack.

Annons

Vad lägger ni ut på webbshopen?
– Allt vi har i butiken! Det kommer både att vara kläder, möbler, prylar och konst. Vi
säljer mycket second hand-möbler men har även alltid haft några få nyproducerade saker. Det sortimentet kommer att utökas och vi har
diverse intressanta leverantörer på den sidan. Några exempel är danska
HAY, svenska Maze, italienska Illoomi och tyska Moree.

Gilla Cafe.se på Facebook

Välkomna till den digitala världen, förresten.
– Tack! Det är ett naturligt steg och något vi borde ha gjort för längesen, men tiden har inte riktigt räckt till. Det här är ett sätt att finnas tillgängliga för alla. Vi kommer att ha leverans inom 24 timmar men man ska även kunna komma själv till butiken och hämta det man köpt. Fast jag tror att det vi kommer att sälja mest av på nätet är kläder.

Jonas Pelz_NY
Jonas Pelz.

 

Räknar du med att webbshopen blir lantisfansens tillhåll?
– Nej, nej. Det blir nog både folk från Stockholm och från andra delar av landet som kommer att nätshoppa. Det ringer även folk från utlandet som varit i våra butiker och vill handla. Men främst tror jag faktiskt att kunderna på nätet kommer bestå av stockholmare som tycker att det är smidigt.

Finns det någon inredningstrend du är hjärtligt trött på?
– Jag måste säga att jag är rätt trött på det typiskt ”stilrena” och kala, det avskalade och strama. När det är för mycket ”dezign”.

Om du skulle tipsa om någonting nytt för hemmet i vår, vad skulle det vara?
– Blommor till balkonglådan! Jag är helt inne på balkongfix just nu, så köp blommor och schyssta krukor. Eller varför inte en snygg stol där du kan inta ett glas vin, eller bättra på brännan. En snygg sådan är HEE Lounge Chair. Den kostar 1 500 kronor hos oss och finns i svart, vitt och gult.

Hee Lounge gul_NY
HEE Lounge Chair.

Och på klädfronten? Vad ska man satsa på?
– En slapp kavaj. Vi har en skitsnygg i beige twill från Whyred. En perfekt vårjacka.

Brukar du själv handla på nätet?
– Endast resor och biljetter, faktiskt. Jag ska skärpa mig!

Louise Flinck

 

Du hittar Grandpas nyöppnade webbshop på www.grandpa.se. De två butikerna hittar du på Södermannagatan 21 och Fridhemsgatan 43, båda adresserna i Stockholm.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar