Föredrar du akrobatik, dyra rashundar eller billig burköl? Vi guidar dig till rätt park

Baserat på massor av forskning (som utförts lokalt på Caféredaktionen) finns det tydliga samband mellan ditt val av Stockholmspark i sommar och vem du är som person. Så nu är frågan: Vilken park är du?

Joel Linde  |  Publicerad 2016-05-19 14:58  |  Lästid: 3 minuter

Här är sex av de parker i Stockholm som fylls till bristgränsen varje år, och baserat på vad vi har sett och hört på stan har vi sammanställt en statistiskt tvivelaktig (men ändå riktig) lista över vilken karaktär som utgör kärnan i varje park, även om de så klart har plats för alla.

1. Rålambshovsparken

En inbiten Rålisanhängare gillar aktiviteter. Hänger hen inte på parkens utegym, volleybollplan, boulebar eller skatepark har hen förmodligen med sig ett kubbspel eller någon form av akrobatisk pryl som slängs runt i kontrollerade banor. Det går också bra att stå på händer och klättra på varandra.

Foto: Joel Linde.

Foto: Joel Linde.

 

2. Tessinparken

Parkens utformning gör att det tyvärr inte finns något utrymme för lekar och trams, varken fysiskt eller mentalt. Det finns dock gott om plats för regnrockar från Stutterheim, skilda föräldrar med räkmackor och propra åldringar med välkammade rashundar. Kort och gott är du inte här om du inte bor här, och du bor inte här om du inte har massor av pengar.

Via La Citta Vita/Flickr.

Via La Citta Vita/Flickr.

 

3. Tantolunden

Hänger du i Tanto är du inte helt osugen på att kila vidare och se vad som händer i skogarna runt omkring på kvällskvisten. Kanske vankas det rave eller nakenbad på Långholmen? Vid varje given tidpunkt under ett sommardygn i Tanto kommer det att finnas minst femton öppnade ölburkar från Sofiero eller Kung som förs mot någons läppar.

Via Graham/Flickr.

Via Graham/Flickr.

 

4. Vitabergsparken

Eftersom Vitan ligger på behagligt avstånd från Södermalms hippaste områden – i synnerhet Nytorget – gästas den ofta av södermalms medelklass med bostadsrättsplånböcker. Kanske inte just i slätten här på bilden, för där sitter mest de som drömmer om nämnda plånböcker och dricker Söderöl.

Via Kim Rintling/Flickr.

Via Kim Rintling/Flickr.

LÄS ÄVEN: 13 skills du behöver för att klara dig i Sverige

5. Humlegården

Går du genom Humlan en lördag är det statistiskt omöjligt att inte stöta på en pappa från Stockholms mediesfär som är ute och rastar sin knodd och säger att han gärna vill leka men inte kan på grund av sina nya vita sneakers. Förutom mediemän trivs även tjejer i 20-årsåldern på väg mot Escalier eller Utecompagniet.

Via Björn Olsson/Flickr.

Via Björn Olsson/Flickr.

 

6. Svandammsparken

Till Midsommarkransen flyttade alla som tröttnade på hippa Södermalm för att skapa ett – paradoxalt nog – ännu hippare minisamhälle. Och varje helg vallfärdar de med sina barnvagnar i manchestertyg, galon eller drivved från kusten utanför sommarstugan på södra Gotland till den centrala parken.

Via Mapio.

Via Mapio.

 

7 (Bubblare). Vanadislunden

Vi har faktiskt aldrig hört talas om någon människa som besökt Vanadislunden, så vi måste anta att det ser ut ungefär så här där uppe.

vanadislunden

Via Shutterstock.

Föredrar du någon annan park? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet på Facebook!

LÄS ÄVEN: 8 bilder som perfekt illustrerar livet i Sverige

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-09 11:17