Annons
Annons

Det svänger om J.Lindeberg

Höstens mest intressanta svenska klädkollektion – alla kategorier – är ute nu. J.Lindeberg Ski, redan belönat med Cafés Stora Modepris i kategorin ”Årets sportmärke”, är unik på mer än ett sätt. Här berättar designchefen Fredrik Dahl mer i detalj.

joel

Höstens mest intressanta svenska klädkollektion – alla kategorier – är ute nu. J.Lindeberg Ski, redan belönat med Cafés Stora Modepris i kategorin ”Årets sportmärke”, är unik på mer än ett sätt. Här berättar designchefen Fredrik Dahl mer i detalj.Höstens mest intressanta svenska klädkollektion – alla kategorier – är ute nu. J.Lindeberg Ski, redan belönat med Cafés Stora Modepris i kategorin ”Årets sportmärke”, är unik på mer än ett sätt:

• Aldrig har det gjorts så tekniskt avancerade sportkläder i Sverige.Annons

• Inget sport- eller modevarumärke i världen har på samma sätt lyckats kombinera funktionella material och lösningar med en skräddad passform.

Flera av jackorna i J.Lindeberg Ski-kollektionen ser ut som moderna cityplagg mer än extrema vintersportkläder för kräsna skidåkare.
– Jag ville göra produkter som funkar både i staden och på berget. Därför är designen extremt avskalad, logotypen liten och tekniska detaljer undangömda, säger designchefen Fredrik Dahl.

Två exempel på ytterst avancerade produkter ur kollektionen:

• Foraker Jacket är tillverkad av Gore-Tex Soft Shell, har en grov Riri-dragkedja, ventilation under ärmarna, fleecefoder och en skräddad passform.• Witherspoon är en Gore-Tex-jacka med uttagbart och vändbart foder.
– Hela idén med J.Lindeberg Ski är att kollektionen är gjord utan några som helst kompromisser när det gäller material och tekniska komponenter. Vi har bara använt de bästa dragkedjorna, dunet, membranet och fodret som finns att tillgå, säger Fredrik Dahl och nämner till exempel Pertex, Riri och Gore-Tex.J.Lindeberg Ski kommer att säljas i varumärkets egna konceptbutiker och NK Sport i Stockholm och Göteborg, plus på mer exklusiva skidorter i USA och Europa.

Förutom ett antal jackor och byxor ingår även accessoarer som skinnhandskar och mössor i kashmir.

Daniel Lindström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar