Annons

Diddy

joel


Den här intervjun är fem timmar försenad och din konsert här på Forum i Köpenhamn i kväll börjar om en halvtimme…

– Jag ber om ursäkt för förseningen. Men den här turnén påminner om Rolling Stones dagar. Varje natt står vi på scen och sen kör vi tio timmar till en ny stad.

Annons

Och det hjälper väl knappast att du arrangerar en spektakulär efterfest i varje stad?
– Jag har iklätt mig den typ av persona som gamla rock’n’roll-grupper hade. Jag sover tre timmar per natt och när jag vaknar börjar jag festa. Det är ingen idé att försöka träna eller äta sunt på turnén. Man kör för fullt i 40 dagar och sedan får man åka hem och torka ut. Jag firar livet på den här turnén.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vad äter du före en konsert?
– Kyckling, lite proteiner. Men jag har inte ätit så mycket. Allt man säger att man inte ska göra har jag gjort längs vägen: ätit så mycket snabbmat jag bara kan, druckit, inte sovit, festat till gryningen.

Är dina barn med på turnén?
– Definitivt inte. Den här miljön är inte lämplig för mina barn.

Vem har mest bagage, du eller Snoop?
– Jag. Jag har 60… nej, 72 väskor. (En person i Diddys crew invänder: ”79.”) Sorrry, 79.

Vad lämnar du aldrig hemmet utan?
– Förmodligen min kudde. Jag har en kudde i kashmir. Jag är ett fan av Frank Sinatra. Vad folk inte vet är att Sinatra aldrig sov, har tog bara små tupplurar. 20 minuters powernaps. Jag tar också powernaps här och där.

Är din butler med på turnén?
– Nej, jag lämnade honom hemma eftersom det här schemat är lite för splittrat för en professionell butler. Han behöver sin vila och tar sitt jobb på stort allvar. Han kan börja argumentera med en hur man ska leva för att prestera sitt yttersta. Men här blir det bara två, tre timmars sömn per natt.

Tröttnar du aldrig på din grandiosa livsstil?
– Nej, för jag har balans. Jag skulle när som helst kunna svabba de här golven. Jag vet hur man städar toaletter, jag brukade städa toaletter och bensinmackar. Jag brukade tvätta fönster. Jag vill fortfarande vara den bästa toalettstädaren som finns. Om du kommer hem till mig och kör ner arslet på en av mina toaringar vill jag att du ska känna att det är den renaste toa du någonsin suttit på. Du ska sitta där och undra vem som städat den här toan!

mittbild_diddy
Pssst! Visste du att allt är inte guld som glimmar?

Saknar du städar­tiden? Var saker enklare då?

– Jag gillar var jag befinner mig exakt nu. Jag älskar det. Jag kan sätta mina ungar i skolan – och donera en miljon dollar till utbildning. Jag är förmodligen en av få människor som är accepterad var jag än kommer. Jag kan besöka en polomatch på en flott herrgård – och jag kan dra till ett gängstyrt kvarter och skapa fred.

Du rankas som en av världens 100 mest inflytelse­rika personer av Time Magazine. Varför?
– Jag har gjort misstag som alla andra. Men jag har lärt mig av dem.

Du är 37. Om du varit lika framgångsrik när du var 20 som i dag, hade du utvecklats till en annorlunda person då? Hade du flippat som till exempel Britney Spears gjort?
– Britney är en ung kvinna som gått igenom mycket och hon behöver folk som tar hand om henne. Ingen är perfekt. Men när jag var 21 hade jag tjänat mina första 45 miljoner dollar, så jag var redan mer framgångsrik då än vad hon är nu. Det handlar om uppfostran. Min mamma skulle ha piskat mitt arsle med mina 45 miljoner dollar om jag inte hade skött mig. Min morsa skulle kunna komma in här nu, be mig strippa, och ge mig smisk. Hon hade aldrig accepterat om jag sprang omkring och var galen.

Din förmåga att tjäna pengar, var kommer den ifrån?
– Det började med att jag bad min mamma om ett par gympaskor. Men hon hade inte råd att ge mig de par jag ville ha. Jag såg en blick hos henne jag aldrig sett förut. Det var steg ett. Det andra var när det var en värmebölja i New York. De på andra sidan gatan hade en pool. Trots att de var mina vänner fick jag aldrig bada där. Julen kom. När alla presenter var öppnade sa min mamma åt mig att blunda och sen titta ut genom fönstret. Jag hade en pool som var tre gångar så stor som deras. Jag insåg att jag var tvungen att börja tjäna pengar så att jag en gång skulle kunna ge mina barn samma känsla.

Vad är det dyraste du köpt?
– Förmodligen ett hus. Jag har skänkt en familjemedlem en miljon dollar. Jag har köpt bilar till familjemedlemmar.

Nu lanserar du en doft.
– Ja, förr brukade jag alltid blanda mina egna juicer. Den sorts juice jag ville ha fanns inte så jag mixade körsbär, ananas och björnbär. Jag har velat blanda dofter på samma sätt.

Vilken typ av man hoppas du ska bära din parfym?
– En ledare. Någon som vill göra ett statement. Jag brukade aldrig använda cologne, för de stank av fjantig gigolo. Jag ville ha en som luktade rent och elegant. När jag är på turné vill jag att min kvinna därhemma ska kunna sova i min t-shirt och känna min doft.

Varför är marknadsföringen av doften så hypersexuell?
– Jag är en skorpion. Jag är en sexuell varelse. Om man sparkade in min dörr skulle man kunna se mig med en tjej i knät och en annan i sängen. Det är så det går till. Jag säger inte att det är min vardag, men jag har haft den erfarenheten. På ett skyddat och säkert sätt, förstås.

I New York röstade man nyligen igenom en lag mot att användandet av ordet nigger. Vad tycker du om det?
– Det är ett negativt ord. Men det är vårt. Ingen ska ta det ordet ifrån oss. Vita kan inte använda det. Det är regeln. Det är vårt enda ord, så låt oss använda det.

Slutligen: Ska du springa maraton igen?
– Nej, det gjorde för ont i fötterna.

Björn af Kleen

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar