Annons
Annons

Nya numret av Café innehåller ett unikt reportage om vardagen i det av inbördeskriget söndertrasade Syrien.

Journalisten Staffan Heimerson och fotografen Niclas Hammarström tillbringar en mörk vecka i landets största stad Aleppo – där invånarna plågas av krypskyttar, matbrist och granater.

Annons

– Jag är Aleppobo. Jag vet att det är mer än förgängliga ting än byggnader som har brunnit. Även våra själar har bränts, säger en läkare som jobbar för rebellerna.

Läs hela den skakande, 18-sidiga rapporten i Café #4/2013 – ute nu.

Missa heller inte iPad-versionen av numret, som rymmer en utökad fotospecial med ljudfiler där Niclas Hammarström berättar mer om bilderna och de gripande livsödena bakom dem. Klicka på bilderna nedan för att lyssna på tre av ljudspåren från reportaget.


UTBILDNING PÅGÅR. Ett kvarter från reportrarnas bostad hittar de en skola. ”Barnen kommer om det inte smäller för mycket”, säger rektorn. Men det smäller mycket – väggen bakom skolbänken är koppärrig av kulhål. Lärarna fortsätter undervisningen trots att de inte får lön. En rebell övervakar lektionen, som hålls utomhus eftersom det ändå är lika kallt inne på grund av elbristen.


INGEN GÅR SÄKER. I ett bostadshus i ett medelklassområde i Aleppo är halva fasaden bortsprängd efter en raketattack från president Bashar al-Assads armé. En rebell i Fria syriska armén patrullerar utanför.


EN PRICKSKYTTS UTSIKT. Gatan ser ut att ligga öde. Men snipern några våningar upp har bra uppsikt över området. Sedan veckor tillbaka ligger två lik på gatan. Kropparna är i praktiken beten – den som försöker bärga dem blir garanterat skjuten.

Annons

Dela (1)
TweetaLaddar