Dregen avslöjar: ”Jag provspelade för Guns N’ Roses”

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2011-10-24 12:47  |  Lästid: 2 minuter

Backyard Babies, Hellacopters – och Guns N’ Roses. Så kunde Dregens CV ha sett ut, Nässjörockern provspelade nämligen med legenderna för några år sedan. I nya numret av Café bryter han ett tystnadspliktsavtal med Axl Rose, berättar om sin audition och riskerar därmed böter på en miljon dollar.

– Tack och lov står dollarn ganska lågt just nu, säger han.

Guns N’ Roses dåvarande gitarrist Buckethead hade precis hoppat av när Dregens telefon ringde.

– En kille jag känner berättade att Axl Rose ville att jag skulle provspela i bandet och då gick det förstås inte att tacka nej, säger Dregen.

– Det var givetvis oerhört smickrande att få frågan, de var ändå ett oerhört betydelsefullt band för oss i Backyard Babies.

Dregen fick dock aldrig jobbet.

– Jag hann inte repa in det nya materialet till Chinese democracy, det var inte riktigt min spelstil. Skulle jag bara kört låtar från Appetite for destruction skulle det ha passat mig perfekt. Det var nog tur att jag aldrig fick jobbet, även om det skulle varit en grym månadslön.

I den öppenhjärtiga intervjun med Cafés Klas Ekman lägger Sveriges största gitarrhjälte även ut texten om pappans självmord, knarkande bandkollegor och sin kommande soloplatta.

– Det blir stenhård rak rock, inga konstigheter. Jag känner inte att jag behöver experimentera med andra stilar eller göra pampiga ballader med symfoniorkestrar. Och jag orkar inte sätta ihop ett band, det blir nog till största delen jag själv som spelar på skivan. Plattan släpps våren 2012.

Läs hela intervjun med Dregen i Café nummer 11 – i butik nu.


Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-10-24 12:51