En enda Red Bull & vodka till och vi är redo att limma igen läpparna. Inför semestern bad vi i stället Hans Crosby, barchef på nattklubben The Shelf på Tobago, att tipsa om sex sommardrinkar vi aldrig tidigare druckit.
Han tog med oss till den öde ön No Man’s Land utanför Tobagos västkust, i en liten båt fylld till brädden med färska frukter, is och spritflaskor. Det viktigaste inslaget: rom.
– Många av mina drinkar bygger på rom. Och var noggrann när du väljer vilken sort du ska köpa. Min erfarenhet är att det inte spelar så stor roll vilken vodka eller gin du köper om du ska använda spriten för att blanda drinkar. Men när det gäller rom är det en helt annan sak. Satsa på lite dyrare och gärna lagrade typer, så slipper du ifrån den värsta råheten hos billiga skräpvarianter, säger Hans Crosby.
RAINBOW LITTLE
Det här behöver du:
1 cl blå curacao
1 cl ananaslikör
1 cl grenadin
Gör så här: Skikta de olika lagren med hjälp av en sked.
HAVANA SPECIAL
Det här behöver du:
3 cl vit rom
1 cl maraschinolikör
3 cl ananasjuice
2 klyftor citron
1 cl sockerlag
Så här gör du:
Muddla citronen med sockerlagen, häll på de andra ingredienserna och fyll på med is. Toppa med fruktsoda.
CUBA COALDA
Det här behöver du:
4 cl kokosrom
1 cl kokosmjölk
1 cl citronjuice
2 till 3 droppar Angostura
Fruktsoda
Gör så här:
Skaka allt utom fruktsodan och sila över i ett glas fyllt med krossad is. Toppa med fruktsoda och riv lite färsk kokos över miraklet.
MELON COLLINS
Det här behöver du:
3 cl vit rom
1 cl melonlikör
2 cl färsk citronjuice
1 cl sockerlag
Sodavatten
Gör så här:
Häll alla ingredienser i ett glas ochtoppa med soda. Rör om och dekorera med en melonskiva, en limeklyfta och ett marachinobär.
ISLA DE PINOS
Det här behöver du:
4 cl mörk rom
0.5 cl grenadin
4 till 5 cl grapefruktjuice
1 cl sockerlag
Gör så här:
Häll alla ingredienser samt cirka åtta isbitar i en mixer tills du får en jämn konsistens. Häll i glaset.
HABANOS HAVANA
Det här behöver du:
3 cl vit rom
1 cl blå curacao
3 cl limejuice
2 cl sockerlag
Gör så här:
Skaka allt och sila över i ett kylt glas.
Daniel Kjellsson