Här kan du prova på livet på den italienska landsbygden – och få betalt

Sugen på att göra något annorlunda i sommar? Nu erbjuder Airbnb och den lokala organisationen Wonder Grottole möjligheten att prova på livet som invånare i den pittoreska byn Grottole.

Linnea Axelsson | Foto: Chiara Chioda/Airbnb  |  Publicerad 2019-02-05 15:02  |  Lästid: < 1 minuter

Den här artikeln publicerades först på Vagabond.

I den italienska byn Grottole bor 300 invånare. Samtidigt står 600 hem tomma, så byn riskerar att avbefolkas. För att försöka vända utvecklingen har Airbnb startat ett samarbete med den italienska organisationen Wonder Grottole.

Under tre månaders tid (från juni till augusti) kommer fyra personer få chansen att förvandlas från turist till invånare i Grottole. De som blir utvalda får hjälpa till att driva samhällets grönsaksträdgårdar, lära sig italienska och lära sig att laga utsökt italiensk mat. 

Detta unika äventyr innebär inte bara att du bor tre månader gratis i den lilla byn, utan du får även ett veckotillskott på 250 dollar för att äta så mycket pizza, pasta och vin du bara orkar. 

Upplevelsen är dock inte bara en semester. De som valts för programmet förväntas bli involverade med lokalbefolkningen och hjälpa till att återuppliva staden.

Läs mer och sök jobbet här. Senast den 17 februari vill de ha din ansökan.

Vill du slippa en sommar i Sverige? Sök jobbet som upplevelse- och hemvärd i byn Grottole och då kan det bli du som obekymrat släntrar genom solrosfälten.
Sinnebilden av Italien! En gubbe i träningsoverallsjacka, ett fat med pizza, en jumboflaska med rödvin och en kille i solglasögon som lirar dragspel som om det inte fanns någon morgondag.
Dela på Facebook
Tweeta