Dubbelknäppt kavaj – Café väljer säsongens snyggaste svidar

Dubbelknäppta kavajer

Från en extremt prisvärd blazer från Bläck till skräddat – och hiskeligt dyrt – ögongodis från Gucci.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2022-08-09 10:43  |  Lästid: 2 minuter

En dubbelknäppt kavaj är nästan snyggast att bära uppknäppt till ett par jeans och med en t-shirt under. Då skapas en spännande kontrast mellan en formell och avslappnad stil.

Prisvärt från Bläck

2 299 kr

Hos MQ Marqets Bläck får du mycket mode för pengarna. ”Bernardo” är en helfodrad linnekavaj med knappar i äkta pärlemor. Passformen är figurnära vilket gör att jackan blir fin till ett par lite vidare byxor.

Klassiskt från Oscar Jacobson

3 999 kr

Om du ska köpa din första dubbelknäppta kavaj är OJ:s modell ”Farris” en varm rekommendation från oss. Tidlöst snitt i normal passform med spetsiga slag och en mjuk axel.

Skräddat från Tiger of Sweden

4 999 kr

Kavajen från Tiger of Swedens nya unisex-kollektion är en perfekt skräddad modell som du kan bära både öppen och stängd. Hög tygkvalitet (120-ull) och massor av eleganta detaljer.

Okonstruerat från Barena

6 200 kr

Barena från Venedig har sedan starten på 90-talet varit en av de främsta förespråkarna av ”soft tailoring”. Kavajerna är ofta okonstruerade och tygerna mjuka. Precis som denna dubbelknäppta ullmodell.

Lyxigt från Palm Angels

15 000 kr

Marinblå kavaj i gränslandet mellan skräddat och lyxig streetwear, med broderade palmer på armbågarna. Modellen är tillverkad i en mjuk och lätt ullblandning som gör den gångbar i de flesta situationer.

70-talsinspirerat från Gucci

24 000 kr

Guccis chefsdesigner Alessandro Michele älskar 70-talet – breda slag, utsvängda byxor och polotröja. Den här kavajen kan du ha livet ut, snygg till både eleganta svarta kostymbyxor och nedtvättade jeans.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-08-09 10:43