Tryffel och 24-karats guld – här är glasstruten som kostar 1 000 kronor

Säg adjö till den gamla hederliga beställningen "två kulor i en bägare tack" – nu kommer lyxglassen som tar världen med storm. Priset? 1000 kronor struten.

Johanna Lejon  |  Publicerad 2017-10-31 09:54  |  Lästid: < 1 minuter

Det är resemagasinet Vagabond som berättar om Londons absolut dyraste glass just nu. Den finns i glassbutiken Snowflake Gelato i det flotta varuhuset Selfridges.

Enligt uppgift tar glassen, som fått namnet The billionaire’s soft serve, hela 15 minuter att sleva upp och den innehåller bland annat salt karamellglass, en handgjord strut med mörk choklad från Madagaskar, en pipett med mango, ingefära och passionsfrukt, en belgisk tryffel med vit choklad och salt karamellsås, en makron fylld med hallonsorbet och toppad med vit choklad-glaze och ätbara “diamanter” samt ett täcke av blad i 24-karats guld.

Mumsigt? Javisst! Men smakar det så kostar det – och kostar det gör struten. Glassen går loss på 99 pund, strax över 1 000 kronor alltså. Glassen är dock långt ifrån den dyraste i världen.

I New York, på kaféet Serendipity kan man, om man öppnar plånboken, njuta av en glassdessert för 1 000 dollar, ungefär 8 000 kronor.

Foto Snowflake Gelato/Instagram, IBL

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:28