Hoppa till innehåll

Här är årets 6 glassnyheter från GB

Sex olika glassar

Tre strutar, två pinnglassar och en sandwich är nyheterna när GB firar 80 år.

Trots snöstormar kom idag ett tecken på att vi rör oss mot ljusare och varmare tider, nämligen GBs glassnyheter för 2022. I år är det sex nya glassar i olika former och utföranden som tar plats i frysboxen.

GB som i år firar 80 år låter flera av årets nyheter ta avstamp i klassikerna men ger dem en twist. Mest framstående i denna kategori är den tvådelade Magnumglassen och den ännu mer tvådelade Sandwich Duo med både choklad- och päronglass. En fråga varje glasstestare bör ställa sig i år är alltså om två är bättre än en.

Spana in nyheterna här nedanför och gör en första bedömning.

Magnum Remix

85 ml, ca 28 kr.

Remix är namnet på årets magnumnyhet och sett till beskrivning och utseende är det ett passande namn. Glassen ser ut som om TOMM¥ €A$H fått gå loss på den klassiska Magnum Mandel och skapat en välbalanserad Yin och Yang-glass. Beskrivs av GB som en ”sammetslen, krämig vaniljglass med härliga virvlar med smak av rostad mandel där hela glassen först doppas i vit choklad med hackade mandelbitar, för att sedan doppas till hälften i härligt krispig mjölkchoklad. ”

Cornetto Soft Cookie and Chocolate

140 ml, ca 26 kr.

Om förra årets nyhet, Cornetto Soft, skrev Cafés glasstestare Joakim Almén ”den gör inte bort sig men vinner heller inga smakmatcher på grund av den låga riskprofilen. Ett tråkigt om än säkert kort.”

Nu höjer Cornetto insatsen med Cornetto Soft Cookie and Chocolate. Mjukglassen får här sällskap av bitar av chokladkaka, choklad och inuti struten ännu mer choklad i form av chokladsås.

Salty Licorice

146 ml, ca 28 kr

Strut, vaniljglass och saltlakritsbitar. Enkelt och gott – om man gillar lakrits.

Snowflake

73 ml, ca 19 kr.

Till alla lättkränkta barn… nej alla barn som älskar Frost ska det vara. En glassig hyllning till prinsessorna Elsa och Anna från filmen. Enligt GB är glassen ”ansvarsfullt utvecklad för barn och uppfyller GB Glace strikta innehållskrav vad gäller kalorier, mättat fett och tillsatta sockerarter”, vad det betyder kan man läsa mer om på GBs hemsida. Det ansvarsfulla utvecklandet av glassen resulterade i en lila våffla täckt av ett mjukt kakaoöverdrag som är fylld med vaniljglass. På toppen syns prinsessornas karaktäristiska snöflinga som gett namn åt glassen.

Ben & Jerry’s Salted Caramel Brownie Peace Pop

80 ml, ca 28 kr.

Ben & Jerrys pinnglassar brukar vara små, goda och dyra. Under skalet av saltkolachoklad finner vi här Faitrade-certifierad gräddglass med chokladbitar och tjock browniefyllning – återstår att se om den är värd priset. Peace out.

Sandwich Duo Milk Chocolate and Pear

100 ml, ca 20 kr.

Choklad och päron i kostym av chokladkex i klassiskt snitt. Här samsas en krämig glass med päronsmak sida vid sida med en mjölkchokladglass med chokladbitar mellan två chokladkex. Dubbelt så bra eller för mycket av det goda?

GBs glassnyheter lanserades idag och kommer skickas ut i handeln under kommande veckor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.