Hoppa till innehåll

Dyson släpper hörlurar med luftrenande funktion som sätter sci-fi-looken

Dyson Zone hörlurar
Joakim Almén

Dammsugarefavoriten Dyson ska ge sig in på hörlursmarknaden.

Luftrenare- och dammsugarespecialisterna Dyson har ett par, minst sagt, fräckt utstickande hörlurar på gång. Men det vore inte Dyson om det inte fanns en luftrenande aspekt i det hela. De nya trådlösa over ear-hörlurarna Dyson Zone är nämligen ljud- och luftrenande hörlurar med noise cancelling.

Varför du, åtminstone i Sverige, skulle behöva en luftrenande funktion på dina hörlurar är lite oklart för en icke-hypokondriker, men det är gissningsvis ett fantastiskt tillskott på marknaden för de som är lagda åt det lite mer luftburet virusoroande hållet eller de som pysslar med elitidrott och måste hålla sig friska till varje pris.

I hörlurarnas kåpor sitter det ett filter som renar luften från stadsföroreningar och som sen sprutas ut vid munnen så att du kan andras ren luft. Som bonus ser du dessutom ut som en birollskaraktär i 10/10-spelet Mass Effect. Det ska tilläggas att sci-fi-hakan är avtagbar om du bara vill använda hörlurarna utan den luftrenande add-on-funktionen.

Utan sci-fi-hakan som ger dig frisk och renad luft ser Dysons nya hörlurar rätt fräcka ut.

Förutom luftföroreningar rensar även lurarna staden från ljudföroreningar. Och här får man säga att Dyson Zones, som tagit sex år att utveckla, tekniska specifikationer imponerar. 11 mikrofoner sitter runt hörlurarna för att trycka ner ljudnivån från staden så mycket som möjligt. Totalt hävdar Dyson att de kan få ner ljudet från staden med hela 38 decibel. Dessutom har hörlurarna en speltid på upp till 50 timmar och laddar från 0 till 100 procent på tre timmar. Speltiden i kombination med luftrenarefunktionen är fyra timmar.

Gissningsvis är Dyson Zones huvudmarknad inte Sverige där vi inte har samma luftföroreningsproblem som i många andra länder med flera betydligt större och mer förorenade storstäder.

Lurarna har ett saftigt pris och kostar 750 pund, drygt 9 500 kronor, och kommer att börja säljas i Kina i januari 2023. I mars släpps de bland annat i USA och Storbritannien. Det är fortfarande oklart när Dyson Zone når den svenska marknaden.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.