Easypark skickar nu ut sin app i rymden

Det ska tydligen vara ruskigt svårt att hitta en bra parkeringsplats i rymden. Detta problem försöker nu Easypark lyckligtvis råda bot på.

Jonas Strandberg | Foto: Easypark  |  Publicerad 2023-10-11 09:12  |  Lästid: < 1 minuter

Tro det eller ej, men Easypark blir faktiskt det första parkingtech-bolaget i historien att göra sin app tillgänglig i rymden. Hur har man då gått till väga? I ett pressmeddelande berättar bolaget att för att kunna sända ut appen i rymden har de tagit hjälp från ett av Unescos svenska världsarv – Grimeton Radiostation. Grimeton har omvandlat appkoden till en radiosignal. Därefter har signalen skickats ut i rymden via en av Grimetons radioantenner. Appen färdas just nu med ljusets hastighet genom universum.

“Vi hjälper Easypark att möjliggöra sitt initiativ genom vår anläggning och vår mångåriga erfarenhet av trådlös kommunikation. Med radioteknik har vi sänt ut appen i rymden. Radio är fortfarande välanvänt och det är spännande att radio fortsätter att bidra till innovation inom teknikområdet och öppnar upp för nya möjligheter,” säger Camilla Lugnet, vd på The World Heritage of Grimeton.

Vi verkar med andra ord ha en ny typ av rymdkapplöpning framför oss. Om den tidigare huvudsakligen stod mellan Sovjet och USA kommer den eventuellt i framtiden utspela sig mellan olika parkeringsbolag. Piggar upp.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-10-11 09:12