Hoppa till innehåll

Svenska uppmaningen till NASA: ”Skicka upp en kondom i rymden!”

Olle Arnell

RFSU har skickat film till NASA – vill få en kondom uppskickad i rymden.

kondom-i-rymden-nasa

Internationella Preventivmedelsdagen, som sedan 2007 infaller den 26:e september varje år, är instiftad för att uppmana och informera unga om vikten av att använda preventivmedel.

Kondomen är det enda preventivmedel som skyddar både mot sexuella sjukdomar och oönskade graviditeter (till så nära 100% man kan komma). RFSU tycker att kondomen är en av mänsklighetens främsta uppfinningar och uppmanar därför NASA att skicka upp en kondom i rymden, likt de har gjort med andra uppfinningar med hopp om andra levande varelser i vårt universum ska hitta dem och få en bild av jordens befolkning.

kondom-i-rymden

”Om NASA skickar upp en kondom i rymden kommer ännu fler att prata om den här livsviktiga uppfinningen. Vi hoppas att det i förlängningen leder till att preventivmedel handlar högre upp på den politiska dagordningen.” skriver RFSU i ett pressmeddelande.

Kampanjfilmen, som du kan se nedan, har skickats till NASA i filmen motiverar RFSU varför de tycker att kondomen förtjänar att sväva runt i rymden.

”Vår förhoppning är att många delar filmen Swedish Space Condom och skriver under uppropet till NASA.” skriver RFSU.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.