Efter sex säsonger blir Downton Abbey äntligen långfilm

Saknar du att följa familjen Crawley och Downton Abbey? Då har vi en glädjande nyhet – det populära kostymdramat blir nu långfilm och inspelningarna sätter igång redan i sommar.

Malin Ny | Foto: IBL  |  Publicerad 2018-07-16 10:56  |  Lästid: 1 minut

Efter sex säsonger fick tittarna säga hejdå till familjen Crawley och Downton Abbey. Men nu kommer en efterlängtad nyhet för dig som inte kan få nog av det populära kostymdramat: Downton Abbey blir långfilm. Nu bekräftar filmens producenter via en tweet från Downton Abbeys officiella konto att inspelningen blir av senare i sommar.

Än så länge är det få detaljer som har avslöjats om den kommande filmen, men enligt The Guardian kommer den att starta där sista säsongen slutade – vid år 1926. Manus kommer seriens skapare Julian Fellows stå för, och regissör kommer att vara Brian Percival som har tidigare erfarenhet av långfilmer och bland annat ligger bakom filmen Boktjuven från 2013 med Geoffrey Rush.

Skådespelarna i originalserien kommer också att återförenas inför filminspelningen, bland andra Maggie Smith, Michelle Dockers och Hugh Bonneville.

– När tv-serien tog slut var det vår dröm att förse alla miljontals fans världen över med en film. Och nu, efter att ha samlat ihop så många stjärnor, kommer vi snart att gå in för produktion. Julians manus charmar, rafflar och underhåller, och i Brian Percivals händer hoppas vi kunna leverera allt man kan hoppas på nu när Downton kommer till biograferna, skriver filmens producent Gareth Neame i ett uttalande.

Serien har fått ta emot flera priser sedan premiären år 2010. Sammanlagt har Downtown Abbey rott hem hela 15 Emmys och tre Golden Globes.

Källa: TheGuardian.com 

Artikeln publicerades först på Femina.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-07-16 14:21