Hoppa till innehåll

Efter Super Mario – nu förvandlar Nintendo Zelda till långfilm

Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Mannen, myten och den kreativa Nintendo-pappan Shigeru Miyamoto säger sig ha jobbat på en Zelda-film i flera år.

Tidigare i år kom live-action-filmen baserad på Nintendo-favoriten Super Marios färgsprakande värld. Förspelet kom att handla om Chris Pratts, som spelade den rödklädde italienska rörmokaren, röst. En internetrysare i fler än tio ronder. Och efterspelet handlade mest om att filmen inte var alltför pjåkig, trots allt, och vad det gäller biobesökarantalet var filmen en succé.

Nu kommer nästa filmbesked från Nintendo, och det är av den trevligare sorten för oss som gillar det japanska spelbolagets andra stora franchise, The Legend of Zelda.

Live-action-filmen samproduceras mellan Nintendo och Sony Pictures, där Nintendo står för mer än 50 procent av finansieringen och Sony Pictures för biografdistribution världen över.

Precis som med Super Mario Bros. Movie har Zelda- och Marios skapare Shigeru Miyamoto ett stort finger med i skapandeprocessen. Nintendo-pappan agerar producent tillsammans med superhjältespecialisten Avi Arad, som bland annat gjort flertalet Spider-Man-filmer. Regin står Wes Ball som regisserat Maze Runner-filmerna och kommande års storfilm Apornas Planet.

”Jag har jobbat på en live-action-långfilm om The Legend of Zelda i många år nu tillsammans med Avi Arad-San”, säger Shigeru Miyamoto.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.