Annons

[nggallery id=106]

Världens skönaste svensk-grekiska är tillbaka – mer tänd än någonsin. I en sensationellt uppriktig intervju med Cafés Daniel Kjellsson avslöjar Helena Paparizou den nakna sanningen om sexrykten, plastikoperationer och att ha paparazzifotografer under kjolen.

Den grekiske ambassadören, Nikolaos Couniniotis, låter via sin porttelefon meddela att han inte är påklädd.
– Du har fått fel tid.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Kom tillbaka om en halvtimme.

Precis när jag har mumlat fram ett artigt ursäktande svar lägger någon en hand på min axel. Det är en kvinna i 40-årsåldern med lång vit rock och Fendiväska.
– Typiskt, säger hon. Jag är bulgariska och jag har aldrig träffat en grek som passat tiden. Vill du följa med till min bil och vänta så länge eller ska vi gå och ta en drink?

Fem minuter senare sitter jag på en muggig irländsk kvarterspub och delar en stor stark med Fendikvinnan, som visar sig jobba som journalist. Hon visar mig sin kompaktkamera. Eventuellt, förklarar hon, ska hon fixa en bild på sig själv och kvällens huvudperson: 23-åriga Helena Paparizou.

Paparizou är inte bara artist, utan även nyutnämnd grekisk turistambassadör – på kort Sverigebesök inför den stundande Eurovision Song Contest-finalen i Kiev och, inte minst, releasen av soloalbumet My number one.

Ambassadör Couniniotis har därför tagit tillfället i akt att anordna en glassig cocktailbjudning till Helenas ära i sitt privata residens – givetvis beläget i hjärtat av Östermalm i Stockholm – komplett med specialinbjudna dignitärer och journalister.
– Jag ber om ursäkt för planeringsmissen, säger Couniniotis när vi lite senare äntligen släpps in i hans enorma våning.

”Greker” väser den bulgariska journalisten tyst till mig. Sedan tar hon mod till sig och går fram till Helena för att andäktigt be om både bild och intervju. I havet av strikt kostymklädda män och ärtsoppetjock cigarettrök lyser Paparizou upp rummet som en strålkastare, med sitt gnistrande leende, svallande bruna hår och Angelina Jolie-kaxiga läppar.
– Klart att vi ska snacka, säger Helena till bulgariskan. Slå mig en pling efter finalen i Kiev så möts vi upp. Ja, eller när du själv känner för det förstås.

Fendikvinnan får knappt fram ett ord, utan ser mest konfunderad ut. Alexandra Pascalidou, som inte helt oväntat också är inbjuden till festen, förklarar varför:
– Helena är en superstjärna i södra Europa. Man måste komma ihåg det. För många sydeuropeiska människor blir mötet med henne väldigt speciellt eftersom hon är så ”vanlig”. Tror du att någon kan slå Hristo Stoitjkov eller Konstantinos Kenteris en signal på mobilen för att småtjattra lite? Sällan. Det är helt främmande för dessa människor och därför blir många så paralyserade av Helena och hennes svenska ödmjukhet.

Pascalidou leder det grekiska tv-programmet Euromania och ska följa med Helena på hela den europeiska pr-turnén. Alexandra var även programledare för den grekiska melodifestivalen – där Paparizou (som bytte namn från Elena till det mer internationellt gångbara Helena för soloalbumets räkning) var den enda deltagaren. Hon framförde tre olika låtar i direktsändning, och tv-tittarna röstade fram My number one som vinnare.
– Jag förekommer dagligen i medierna, säger Helena apropå sin popularitet i hemlandet. Dagstidningar, skvallertidningar, tv-program, magasinsomslag. På gott och ont. De grekiska paparazzifotograferna är vildare än de svenska. De bokstavligt talat jagar mig.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar