Annons

[nggallery id=30]
Det var en skräpsommar fylld av blåsiga sandstränder och bortspolade broar. SMHI framhåller gärna att monsunregnen var ytterst lokala och att det enda onormala med vädret var att det var så normalt. Vi som försökte semestra i skiten vet förstås bättre. Något blötare och kallare än årets sommarmånader får man leta efter i de allra djupaste, allra mest medeltida fängelsehålorna.

Men trots att det var en skitsommar fanns det några få ljusglimtar, som Figos arkebusering av engelsmännen under fotbolls-EM, Mika Häkkinens omkörning av Michael Schumacher på Spa-Francorchamps; och så Elin Nordegren förstås.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Nyduschad efter dagens obligatoriska femkilometersjogg men fortfarande frusen efter gårdagens Café Sport-fotografering glider überbaben, självaste sinnebilden för svensk fägring, fram i flipflopsandaler och jeansshorts bland Vaxholms skärgårdsgränder.

– Det var en av mina roligaste och kallaste plåtningar någonsin. Jag gillade verkligen fotografen, även om han var en organisatorisk härdsmälta. Vi var sena redan innan vi hade börjat och sedan blev det bara värre. Det var vansinnesrace i sunkig skåpbil, taxibåt till en kobbe i ytterskärgården och klädbyten på klipporna. Förresten trodde jag att vi hade avskaffat slaveriet i Sverige, assistenten tvingades bära blixtar och skärmar så jag trodde att han skulle få hjärtflimmer.

Förutom modelljobb för andra tidningar och modefotograferingar har Elin hunnit med en hel del. Som en seriös fotbollssatsning, något som mynnade ut i en plats i IFK Täbys A-lag, och en studievända till Berlin.

Nu är väskorna packade igen.
– Det blir USA och Florida den här gången, mest för att bara ha det skönt, träffa en del kompisar och spela lite golf.
Golf?
– Nja, det är en ny grej. Tidigare har jag sysslat med saker som dykning, kickboxning och styrketräning. Golf är ju lite lugnare, mer rutiga tröjor och sånt.
Lite mer Florida helt enkelt?
– Kanske. Jag ger det i alla fall en chans. Dessutom ska det bli skönt med lite sol som omväxling.

Rutiga tröjor eller bikinis, störtskurar eller Floridasol, var lugn för att Elin kommer att vara lika het i USA som i den svenska skärgården.

Simon Ståhl

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar