Årets bäst klädda man på ELLE-galan: Roy Fares

Roy Fares fick pris som årets bäst klädda man på ELLE-galan!

Oliver Beckman  |  Publicerad 2016-01-15 21:59  |  Lästid: 2 minuter
roy fares bast kladda man elle galan

Konditorn och dessertmästaren Roy Fares har inte bara ett fantastiskt öga för läckra efterrätter och goda bakverk – han har också en stilkänsla som få andra svenska män. Under fredagskvällen utsågs han till Årets bäst klädda man på ELLE-galan.

Juryns motivering: En klassiskt preppy look, ett osvikligt sinne för detaljer och en förmåga att få allt att sitta perfekt. Stilig som få kan han lyfta även det mest vardagliga plagg till nya höjder. Delicious, helt enkelt. Årets bäst klädda man är Roy Fares.

Så här säger Roy Fares själv till ELLE efter utmärkelsen:

Hur skulle du själv beskriva din stil?
– Väldressad och klassisk. Jag sticker inte ut speciellt mycket, men har stenkoll på alla detaljer, så att helheten blir bra. Min stil speglar min personlighet, jag tycker om att ha ordning och reda.

Vilka är dina favoritdesigners?
– Jag gillar Ralph Lauren, deras kostymer sitter bra på mig. Lindeberg har också fantastiska kostymer, och jag gillar även många andra av deras plagg. Axel Arigato gör grymma sneakers, med extremt genomtänkta detaljer. Även Lanvin är en favorit.

Vilken är din värsta stilmiss?
– Jag har nog inte gjort någon sådan… än (skratt)! Men mitt absolut sämsta modeköp är ett par dyra skor med enorma metalldetaljer som vägde ungefär 2 kilo – styck! Dem använde jag bara en gång.

Vilket är ditt bästa stiltips?
– Bär alltid plagg som du känner sitter perfekt och som du känner dig trygg i. Då blir det snyggt, helt enkelt. Ett annat råd är att ta hand om dina kläder. Ha respekt för dem. Investera i kvalitet och hantverk, det lönar sig. Impregnera skor, använd skoblock, tänk på att man kan förändra och sy om en kostym, till exempel. Sådant var man mycket bättre på förr, det är dags att ta tillbaka det tänket.

Vad blir ditt nästa modeinköp?
– En riktigt snygg vårjacka! Det brukar jag tänka varje år, men så vips är våren över. I år ska jag vara ute i god tid.

 

Så här säger Cafés modechef Daniel Lindström, som satt i juryn för Årets bäst klädda man, om varför Roy Fares blir tilldelad priset.

– Roy är alltid oerhört välklädd och det syns att han är väldigt modeintresserad. Han är duktig på att matcha färger och material och är fåfäng på ett lagom och perfekt sätt. En välgroomad kille som utstrålar glädje i sitt sätt att klä sig.

Tidigare vinnare senaste 5 åren:

2015: Alessandro ”Alesso” Lindblad

2014: Adam Pålsson

2013: Tomas Ledin

2012: Timbuktu

2011: Salem Al Fakir

 

Vill du läsa mer om ELLE-galan, hittar du allt om kvällen på ELLE.se!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-28 10:26