Annons

Elmander är redo för England

Johan Elmander är klart för Bolton. Exklusivt för Café berättar han nu om vinluncher (en sed han tänker ta med sig), beachmuskler och den coola arenaatmosfären som väntar i Premier Laegue.

joel

Johan Elmander är klart för Bolton. Exklusivt för Café berättar han nu om vinluncher (en sed han tänker ta med sig), beachmuskler och den coola arenaatmosfären som väntar i Premier Laegue.Någon fransk sedvänja du kommer att ta med dig?
– Jag tar inte ett glas vin till lunchen varje dag, men det händer då och då. Det kommer jag absolut att fortsätta med. Här tror folk att det är något fel på en om man inte dricker vin till maten.

När vi talades vid senast blev du imponerad av att jag skulle se Chelsea–Arsenal. Hur kan du bli det när du själv är på internationell elitnivå?

– Jo, men det är coolt med de stora matcherna! Det är en speciell och häftig atmosfär på läktaren i England.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Du brukar byta tröja med motståndarna. Vilken är den finaste du har?
– Finaste vet jag inte… Men den kaxigaste jag har är nog Claudio Caniggia, som jag spelade mot när Feyenoord mötte Glasgow Rangers i Uefacupen.

Ibland ser det ut som om del spelare är ute efter vissa speciella motståndares tröjor.
– Jo, säkert. Men jag kan bara prata för mig själv. I fallet Caniggia råkade vi bara vara bredvid varandra på planen. Det finns självklart tröjor som man skulle vilja ha. Jag har till exempel mött Ronaldo, hans tröja vore inte fel.

Dina dribblingar går ut på att du slår bollen på ena sidan om backen – sen springer du på andra sidan!

– Jo, det är väl mitt signum… Men det funkar eftersom jag är ganska snabb och stark. Det har tagit mig dit jag är nu. Varför ändra på något som funkar? Fast min teknik har blivit bättre på slutet.

Tränar du mycket själv?
– Ibland är vi ett gäng från laget som stannar efter träningen och kör inlägg och avslut. Sen blir det lite extra styrketräning också för att underhålla kroppen.

Passar du på att köra lite beachmuskler?

–  Nja, jag behöver vara stark i hela kroppen för att orka hålla bort motståndarna. I det ingår det väl lite beachmuskler, kanske…

Vad tar du i bänkpress?
– Närmare hundra kilo, skulle jag tro.

Har du någon gång dragit fördel av att du är känd fotbollsspelare?
– Absolut! Folk känner igen en, sedan får man olika fördelar. Det kan vara vad som helst, att man får gå före i krogkön eller att man får ett bord på en restaurang som är fullbokad. Det har väl kanske hänt att man presenterat sig med efternamn någon gång…

Med syfte att bli igenkänd, alltså?

– Nä… eller jo! Man kanske får ett bord fast det är fullt då. Haha!

Vad är din största svaghet som fotbollsspelare?
– Folk klagar på att jag gör för lite mål, men jag tycker att jag har skärpt mig mycket där. Okej, nu har jag en måltorka på elva matcher. Så jag kanske borde göra lite fler mål. Eller i alla fall sprida ut mina mål mer under säsongen.

Johan Såthe

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar