Förra året fick vi in säkert 245 mail (läs ett) om tips till vilken typ av öl man skulle ha till olika köttdetaljer. Nu jag hunnit fundera ett helt år och kommit fram till högst tveksamma slutsatser som flera av er kommer tycka något helt annat om.
Jag ser att Börje kommer skriva en kommentar på valfri plattform. ”Den dära fjålan ska inte säja till mig vad jag drika ti vad jag äter”. Ni ser, jag kan inte ens sär skriva om jag försöker.
Fläskfilé
Det tråkigaste du kan bli bjuden på när det kommer till grillning. Om tillbehören också är lampbakade pommes pinnes + köpesbea så har du inget annat val, du måste dricka:
Ey Bro

Ska du inte äta gott ska du inte heller dricka gott!
Dekadensnivå: -24/100
Oxfilé
Den tråkigaste delen av all nöt men ett tecken på att du i alla fall skämt bort dina gäster. För du anser att det går fan inte att äta annat när man ska grilla, det har någon sagt på 90-talet, troligtvis Reidar Dahlén, han hade oxfilé-aura.
Din svindyra oxfilé ska självklart drickas med kockarnas nektar.
Melleruds Pilsner

Att vara överklass har aldrig varit billigare.
Dekadensnivå 3/100
Ryggbiff
Grillad rätt så är det här otroligt gott, grillad fel så kan du använda det som brännbollsträ i bästa fall. Vi utgår från att du är ett proffs som köpt något perfekt fettsprängdt nötkreatur från den mest lokala gården du kunde hitta, typ 20 mil från stan.
Dricks med den mest genuina pilsnern som finns på alla bolag just nu.
Ringu Brewing Pils

När du inte behöver vara dig själv för en stund.
Dekadensnivå 41/100
Flintastek
Kan det vara så att du uppskattar Ullareds? Kanske kollar på Love on the beach Slovaki verzionas? Du kanske till och med åker till Thailand på sommaren?
Jag är uppvuxen på världens sämsta köttbit och i min familj drack man då
Crocodile Lager

Otroligt bra namn, otroligt dålig öl.
Dekadensnivå -36 /100
Helgrillad kyckling
Kyckling är troligtvis den mest underskattade fågeln i hela världen att grilla? Det tror jag inte, det låter som en myt jag precis kom på för att fylla ut det här med text. Tillagad rätt och med tillbehör från mellanöstern så är det bland de godaste som går att räta. Vad dricker man i mellanöstern? I Libanon så dricker man klassisk blaskig öl men vi kan ju festa till det med en till fågel? Näe, nu dricker vi;
Ängöl Bärs Kellerbier

Fira, fira, fira att det här är en utmärkt bärs!
Dekadensnivå 50/100
Halloumi
Grillat gummi har aldrig varit mer populärt och tillsammans med en BBQ-sås av tveksamt slag så kan det här vara det absolut sämsta du kan bjuda dina gäster, kul om du vill bjuda grannarna på ett riktigt ”dra åt helvete”. Men hur gör du om du vill ha kvar grannarna men förstört deras gomsegel? Bjud de på något som är väldigt gott istället, typ;
Zeunerts Höga Kusten

Skoja ba, Halloumi kräver Sveriges mest geografiskt tråkiga öl.
Dekadensnivå – Går ej att ranka
Lax
Ni ska varken grilla eller äta lax, låt laxen va för då kan ni också låta Rekorderlig Extra Stark Skogsbär vara.

Nej!
Är den här listan helt uppåt väggarna och du blir arg bara av att läsa det?
Då ska du lära dig att skita i vad folk skriver, fokusera på ditt eget skit och grilla vad du vill.