Hoppa till innehåll

Emil Åreng: ”Snustrenden som borde ha upphört för länge sedan”

I artikelserien Snus och sprit matchar Cafés dryckesredaktör Emil Åreng olika snus- och spritsorter för att hitta den optimala kombinationen.

Whisky är gott för sig, snus är gott för sig och i kombination funkar det också, alltså en god snus och whisky. Otaliga försök har gjorts att sätta whisky i snus och jag är beredd att säga att man borde nog ha slutat för längesen. 

Det kanske inte är helt värdelöst men det finns så många kombinationer som funkar bättre.

LD Whiskey Original Portion

Irländsk whisky, fatad karaktär och en vaniljton. Låter som alla whiskeys i hela världen, särskilt när Systembolaget ska förklara något. Smakar det whisky, fat och vanilj då? 

Näe, det gör de inte. Det smakar lite vanilj, det är inte äckligt men det är inte ett snus jag skulle falla tillbaka på när jag ligger i rännstenen. Den är inte heller så rinnig som jag trodde den skulle va utan håller sig väldigt länge. Nästa gång kanske man ska göra en irish coffee i snusform? Då hade jag gärna kört på mer.

Boge Bränneri Britta

Ett otroligt gott brännvin med inspiration från ett Cajsa Warg-recept som går att datera 1755.

Hur funkar det här ihop då?

Det är helt okej men inget jag skulle skryta över. Boge på egen hand eller med en annan snus skall testas flera gånger. LD ska också få en till chans. Men det lär dröja eftersom det finns tretusen snusdosor att pröva.

BETYG:
56/100 S.O.S

Emil Åreng är prisbelönt bartender med bas i Umeå. Han har gett ut boken ”Salongs i Norrland” och skriver om sitt spritfyllda liv för Café.

Email: emil@facitbar.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.