Hoppa till innehåll

Emil Åreng delar med sig av recepten till sina 5 favoritdrinkar

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng drar landet runt och tipsar om sina fem cocktailfavoriter – från Umeå i norr till Göteborg i (nåväl) söder.

Visst smakar en cocktail lite, lite bättre under vintertid? En välbalanserad drink förgyller den annars slaskigt grådeppiga tillvaron på (nästan) samma sätt som en riktigt kall öl på en uteservering förgyller en solgassig sommardito. Vi tog fasta på detta och bad Cafés dryckesredaktör, cocktailproffset Emil Åreng att dela med sig av recepten till sina fem favoritdrinkar – från barer från Umeå i norr till Göteborg i (nåja) söder.

1. Umeå: Spanish Armada

Cocktailen Spanish Armada.

Från: Open/Closed 

Plymouth Gin

Vildhallon

Tomatconfit

Ros och rök

Citron

Salt

2. Sundsvall: IKEA

Cocktailen IKEA.

Från: Bar De Menagerie

Havana Club 3 år

Norrländsk limoncello

Citron

Socker

Blåbär och brynt smörskum

3. Stockholm: Pennsylvania Avenue

Cocktailen Pennsylvania Avenue.

Från: Bar Hommage, Södermalm

Kubansk rom

Blanco Tequila

Empirical Spirits Fuck Trump & His Stupid Fucking Wall

Creme de Cacao

Orange Colombo

Citron

Lime

Sockerlag

Äggvita

4. Stockholm: Thai Basil Smash

Cocktailen Thai Basil Smash.

Från: Asian Post Office

Gin

Sockerlag med thaibasilika

Citronjuice

Kokosskum

5. Göteborg: Grown Up Grasshopper

Cocktailen Grown Up Grasshopper.

Från: Stranger

Creme de Cacao

Branca Menta

Half & half (50 procent grädde, 50 procent mjölk)

Kallbryggt kaffe

Garnera med strössel

Joakim Almén var digital redaktör för Café under många år. Han gjorde många intervjuer och personporträtt och skrev bland annat om sport, popkultur, mode och mat och dryck.