Emil Åreng delar med sig av recepten till sina 5 favoritdrinkar

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng drar landet runt och tipsar om sina fem cocktailfavoriter – från Umeå i norr till Göteborg i (nåväl) söder.

Visst smakar en cocktail lite, lite bättre under vintertid? En välbalanserad drink förgyller den annars slaskigt grådeppiga tillvaron på (nästan) samma sätt som en riktigt kall öl på en uteservering förgyller en solgassig sommardito. Vi tog fasta på detta och bad Cafés dryckesredaktör, cocktailproffset Emil Åreng att dela med sig av recepten till sina fem favoritdrinkar – från barer från Umeå i norr till Göteborg i (nåja) söder.
1. Umeå: Spanish Armada
Från: Open/Closed
Plymouth Gin
Vildhallon
Tomatconfit
Ros och rök
Citron
Salt
2. Sundsvall: IKEA

Från: Bar De Menagerie
Havana Club 3 år
Norrländsk limoncello
Citron
Socker
Blåbär och brynt smörskum
3. Stockholm: Pennsylvania Avenue

Från: Bar Hommage, Södermalm
Kubansk rom
Blanco Tequila
Empirical Spirits Fuck Trump & His Stupid Fucking Wall
Creme de Cacao
Orange Colombo
Citron
Lime
Sockerlag
Äggvita
4. Stockholm: Thai Basil Smash

Från: Asian Post Office
Gin
Sockerlag med thaibasilika
Citronjuice
Kokosskum
5. Göteborg: Grown Up Grasshopper

Från: Stranger
Creme de Cacao
Branca Menta
Half & half (50 procent grädde, 50 procent mjölk)
Kallbryggt kaffe
Garnera med strössel