Vad dricker man nu när höstlöven börjar sopas bort och ni vet den där isande kylan börjar smyga sig in i märgbenet så man skakar lika mycket som man kliver ut ur duschen i en dåligt uppvärmd lägenhet? Den kylan är svår att värja sig emot men den är också lätt att bota med några varma drinkar eller om man ska vara riktigt busig så kan man ju börja med glöggen redan (tips om glögg kommer om några veckor).
Tre riktigt goda varma drinkar:
Irish coffee som The George i London

En av de bästa Irish jag druckit (nu har jag inte betat av 3000 barer men 300 iaf) på senare tid är den Irish Coffee man gör på The George i London, en gastropub av guds nåde där man kan sula i sig Scottish Eggs och häva i sig Guinness utan att skämmas. Receptet är baserat på hur jag tror de gör och vad jag själv skulle gjort baserat på de ingredienserna de skriver ut i menyn.
50 ml Tullamore Dew
15 ml Guinness-sockerlag*
80 ml kokhett kaffe
Skikta slövispad iskall grädde över riven Muskot
Guinness-sockerlag: Koka upp 50 cl Guinness så det skummar upp, sänk värmen och låt det reducera till hälften. Tillsätt 20 gr strösocker och 20 gr muscovadosocker, rör om tills de löser upp sig. Klart!
Varm gin och tonic
En modern klassiker skapad av Oskar Johansson 2013 som fått sig ett eget liv och görs i olika tappningar, jag kan tycka att den enklaste varianten är otroligt bra men jag gillar att använda honung och en lite sötare gin för att få igång en. Tonic är upp till var och en men jag skulle ta en med inte allt för mycket smak ändå så ginen får va stjärnan på riktigt.
50 ml Hernö Old Tom eller Lyden’s Old Tom Gin
15 ml Honungsvatten*
100 ml Kokhet Tonic
Skikta kall grädde över och zesta citron över.
*Honungsvatten – Värm upp 50 cl vatten och 50 gr honung, rör runt tills honungen löst upp sig så du får ett ”vatten” som är enkelt att jobba med i både drinkar men också bra till bara Teet.
Verte Chaud (Det varma gröna)
Efter en resa till de franska alperna för över 10 år sedan fick jag för första gången smaka på det som jag kanske anser vara den absolut bästa av varma chokladdrinkar. Det är en blandning som gör en varm i själen och troligtvis kommer göra att livet efter döden kommer göra mig lite lyckligare, en själavandring av njutning.
50 ml Grön Chartreuse eller Boge Bränneri Örter, båda är omöjliga att få tag i men de finns på restauranger när ni är ute på ”byn” för att dricka.
100 ml Varm Choklad av en sort du gillar
Skikta grädde över
TILL ALLA DESSA DRINKAR!
HETTA UPP GLASEN INNAN MED KOKHETT VATTEN SÅ DET INTE SVALNAR PÅ EN GÅNG NÄR DU GÖR DRINKEN!