Annons

[nggallery id=121]

När Emma Andersson frågar om man vill dricka vin och sova över i hennes stuga vid havet är det förstås ens journalistiska plikt att tacka ja. I en exklusiv hemma-hos-intervju berättar Sveriges skönaste singel om tv-karriären, pengarna, lyxlivets baksida, förra pojkvännens (tredubbla) otrohet och hur hon blev uttagen till fotbolls-VM. Av: Daniel Kjellsson

Annons

Min telefon piper till. Jag tar upp den och ser, inte helt obekymrat, att meddelandet är från Emma Andersson.

Gilla Cafe.se på Facebook

Hon har tidigare, via just sms, skickat mig i milslånga vansinnesfärder med taxi för att hinna intervjua henne ombord på flygplan. Hon har släpat med mig till skånska pizzerior för att dricka hot shots. Hon har tvingat mig sova på ett centimetertunt liggunderlag tillsammans med min mamma och ett fotbollslag i Göteborg. Och hon har en gång föreslagit att vi skulle ses för en snabb intervju några timmar senare. På Mallorca.

Nu skriver Emma:
”Du kan väl sova här hos mig?”

Allt är förlåtet.

Ett dygn senare står jag där, i det vita lilla sommarställe på cirka 50 kvadratmeter strax utanför Ängelholm som Emma investerade i efter Robinson-vinsten 2004. Vardagsrummet har en femstjärnig utsikt över Skälderviken. Den fantastiska uteplatsen ska snart få en bastu ”inbyggd i en liten kulle i trädgården”.

Det är 20 meter till vattenbrynet. En ny jet-ski står redo för sommarens jungfrufärd.

Emma hinkar lådvin och rensar grillen från kolrester.
– Det bästa med bag-in-box-vin är att man aldrig vet hur mycket man druckit, säger hon. Man bara trycker på den där lilla knappen och så vips! Tömmer man två flaskor en kväll får man ju omedelbar ångest. Men sånt behöver man inte tänka på med den här lilla lådan. Så skönt!

Emma har all anledning att fira. Hennes nya serie Emmas värld hade premiär några dagar tidigare på Kanal 5. Och så har hon lyckats med konststycket att bli uttagen till fotbolls-VM.
– Det stämmer, berättar Emma. Fröken Andersson ska jobba lite med Svenska fotbollförbundet framöver. Jag ska agera konferencier på sponsorträffarna nu inför turneringen. Intervjua spelare, tränare, babbla som vanligt. Det blir sjukt kul. Jag kommer att finnas på plats i Tyskland också, och ska se minst en av Sveriges matcher.

Det ringer.
En klädbutik i Helsingborg vill upplysa Emma om att de fått in en hel del nya kollektioner.
– Det är som att erbjuda en alkoholist sprit, säger hon. De vet att jag inte kan motstå. Jag åker dit i morgon. Ibland skickar de mms på de nyinkomna kläderna. Det är taskigt på riktigt…

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar