Annons
Annons

En dvd, en mp3 och ett biobesök

En sadistisk dvd, ett surrealistiskt biobesök och Jay Z:s tronarvinge. Här är Kristofer Ahlströms rekommendationer inför helgen.

joel


En sadistisk dvd, ett surrealistiskt biobesök och Jay Z:s tronarvinge. Cafés oblyga nöjeschef Kristofer Ahlström ger dig tre popkulturella tips inför helgen.

funny-games

DVD

Funny Games
Skippa den amerikanska ruta-för-ruta-nyinspelningen av Michael Hanekes supersadistiska mästerverk och skaffa istället Nobles nyutgåva av det tyska originalet. Det har gått elva år, men storyn om den oklanderligt preppyklädda tortyrduon som invaderar ett borgerligt semesterhem är lika obeveklig och chockerande idag som då.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

jay-z

MP3

Beanie Sigel feat Jay-Z – Gutted
Visst, det kanske är gräsbäraren Memphis Bleek som Jigga tagit under sina vingar men det är hans andra upptäckt, Philly-rapparen Beanie Sigel, som är Roc-a-fellas verklige tronarvinge nästa gång Jay-Z väljer att gå i pension. Här samarbetar de på en låt som är lika aktuell i rapindustrin som på tennisveckan i Båstad: folk som fejkar rikedom fast de är fattiga. ”Your salary is like sellery/we eatin¹ over here nigga, you like salad to me”, flödar Jigga med vanlig precision.

vive_le_tour

BIO

Vive Le Tour
Finns det några hårdare idrottsmän än cyklisterna i Tour de France? Den här kortdokumentären svarar helt enkelt: nej. Den skildrar den surrealistiska tillvaron på en skavande cykelsadel, från våldsamma kollisioner till blixtsnabba vändor på baror vid vägkanten för att svepa ett järn eller två. Visas på biograf Zita i Stockholm, gratis inträde.

Kristofer Ahlström

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar