Annons

En fantastisk värvning (men är Arsjavin rätt man att rädda Arsenal?)

Januarifönstrets mest omskrivna värvning, Arsenals köp av Andrej Arsjavin, ryktas göra Premier League-debut idag (21/2). Vi bad Andreas Hjalmarsson från SvenskaFans, samt vår egen Per Nunstedt, att säga sitt om "den lille tsaren".

joel

Januarifönstrets mest omskrivna värvning, Arsenals köp av Andrej Arsjavin, ryktas göra Premier League-debut idag (21/2). Vi bad Andreas Hjalmarsson från SvenskaFans, samt vår egen Per Nunstedt, att säga sitt om "den lille tsaren".Januarifönstrets mest omskrivna värvning, Arsenals köp av Andrej Arsjavin, sägs göra Premier League-debut idag (21/2). Vi bad Andreas Hjalmarsson från SvenskaFans.com:s Arsenalfalang samt vår egen Per Nunstedt att säga sitt om ”den lille tsaren”.

Annons

Kommer Arsjavin att få speltid idag (21/1)?
Per – Ja. Han skulle ha spelat redan mot Tottenham om det inte varit för att registreringen inte hann bli klar i tid. Idag spelar han garanterat.
Andreas – Ja, han kan komma att få ett par minuter. Wenger själv hintade om det efter Tottenhammatchen. Jag kan tänka mig att han får i alla fall en kvart.

Gilla Cafe.se på Facebook

Hur skulle ni i en mening beskriva honom som spelare?
Per – Liten snabb och väldigt teknisk spelare. En Arsenal-spelare, alltså.
Andreas – Jag har bara sett honom några minuter förutom i matchen mot Sverige i EM och det är svårt att skaffa sig en vettig uppfattning om en spelare bara utifrån YouTube. Men det får bli något i stil med ”En kvick tvåfotad spelare med bra speluppfattning.”

Vad kan han tillföra laget?

Andreas – Det må låta som en klyscha men jag hoppas att han ska tillföra en annan dimension i spelet. Ett tungt skott med båda fötterna, en bra speluppfattning och han verkar ha förmågan att slå de där omöjliga framspelningarna som Dennis Bergkamp kunde stå för under sin tid.

Vad tycker ni spontant om honom som spelarköp?
Andreas – Spontant känns det som en fantastisk värvning, men sen blir man lite eftertänksam. Man har ju trots allt inte hört så mycket om honom innan det senaste året och det är allt lite märkligt att han varit kvar i Ryssland till 27 års ålder. Trots dessa faktorer tror jag att han kommer att visa sig vara ett bra köp. Wenger skulle aldrig lägga så mycket tid och pengar på en spelare han inte tror på.

Per – Jag ställer mig lite skeptisk. Arsjavin är en grym spelare. Men det finns frågetecken. Jag tycker dels att Arsenal letar för lite efter den spelartyp de verkligen behöver – en ny Vieria. En riktig krigare. Det gjorde ont att möta Arsenal en gång i tiden. Det gör det inte idag. Sen är inte ryssar de bästa exporterna. De har ofta svårt att anpassa sig. Och i England har det redan skrivits om att Arsjavins kvinna längtar hem till Ryssland.

Daniel Kjellsson

ArsenalSunderland sänds idag (lördag 21/1) klockan 16.00 på Canal Plus.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar