Annons

Ben Affleck har redan skrivit ut det första inlägget – och nu är det är äntligen dags att rulla ut den röda mattan. Möt Emil Persson, Cafés nya populärkulturbloggare.

Vad är du för en?
– En 27-årig skribent och Café­medarbetare som inledde karriären på Smålandsposten för över tolv år sedan. Numera också nöjesbloggare. Ny statistik visar tydligt att världen behöver ytterligare en sådan.

Annons

Nöje alltså, det känns ju av­gränsat och bra.
– Avgränsning är något som C-uppsatsförfattare får ägna sig åt. Bloggen ska resonera kring allt från grava guilty pleasures till Ben Afflecks förunderligt välsvarvade faceass; det ser ut som att en vätte moonar under hans mun. Framför allt blir det fokus på nöjesnyheter – men med lite alternativa vinklar.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vilka är sommarens nöjesmåsten?
– De stora, allmängiltiga måstena är Breaking bad-finalen, Kick-ass 2, World War Z, Bråvalla, Way Out West och vitvinet Bonterra. Härda ut regnet genom att streama besinningslöst välgjorda dokumentärer från amerikanska PBS hemsida – rekommenderar särskilt de om Bill Clinton, Johnny Carson och David Geffen.

Ryktet säger att du har ett smått osunt förhållande till Bruce Springsteen.
– Ja, och jag har förstått att det gör mig helt unik i medie-Sverige.

Bästa Springsteenlåtarna som jag inte hört?
– Jag vet inte hur tät kontakt du har med dina inre underbettsdemoner, men kanske har du inte hört Frankie eller 1978-versionen av Prove it all night? I så fall förstår jag inte hur du står ut med dig själv.

Du talar den mest klockrena småländskan på redaktionen – känner du Dregen?
– Nej, men han är en stor fonetisk förebild. Att bloggen inte fick behålla sitt arbetsnamn Emil i Nöjeberga känns otroligt nedslående.

Den senaste tiden har du intervjuat både Jonas Olsson och Caroline Winberg för Café, och verkar ha blivit mest förtjust i Jonas Olsson. Förklara.
– Caroline Winberg förefaller vara en underbar person, men den som inte håller sig på Jonas Olssons good side löper risk att – likt SVT:s Jane Björck – få en stenhård fotboll i huvudet. Och det är inte förenligt med min låga smärttröskel.

Snabbt, avslutningsvis: tidernas bästa låt, film och tv-serie?
– Vid dagens slut är det ändå Linda Ronstadts I won’t be hangin’ round, Sideways och Vita huset.

Johan Hurtig

Läs Emil Perssons blogg Mycket nöje här. 


Smålands finest, Emil Persson, kommer att bevaka musik, tv och film.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar