En studie i nöje

Ben Affleck har redan skrivit ut det första inlägget – och nu är det är äntligen dags att rulla ut den röda mattan. Möt Emil Persson, Cafés nya populärkulturbloggare. Vad är du för en? – En 27-årig skribent och Café­medarbetare som inledde karriären på Smålandsposten för över tolv år sedan. Numera också nöjesbloggare. Ny statistik visar […]

Publicerad 2013-05-14 10:38  | Lästid: 2 minuter |

Ben Affleck har redan skrivit ut det första inlägget – och nu är det är äntligen dags att rulla ut den röda mattan. Möt Emil Persson, Cafés nya populärkulturbloggare.

Vad är du för en?
– En 27-årig skribent och Café­medarbetare som inledde karriären på Smålandsposten för över tolv år sedan. Numera också nöjesbloggare. Ny statistik visar tydligt att världen behöver ytterligare en sådan.

Nöje alltså, det känns ju av­gränsat och bra.
– Avgränsning är något som C-uppsatsförfattare får ägna sig åt. Bloggen ska resonera kring allt från grava guilty pleasures till Ben Afflecks förunderligt välsvarvade faceass; det ser ut som att en vätte moonar under hans mun. Framför allt blir det fokus på nöjesnyheter – men med lite alternativa vinklar.

Vilka är sommarens nöjesmåsten?
– De stora, allmängiltiga måstena är Breaking bad-finalen, Kick-ass 2, World War Z, Bråvalla, Way Out West och vitvinet Bonterra. Härda ut regnet genom att streama besinningslöst välgjorda dokumentärer från amerikanska PBS hemsida – rekommenderar särskilt de om Bill Clinton, Johnny Carson och David Geffen.

Ryktet säger att du har ett smått osunt förhållande till Bruce Springsteen.
– Ja, och jag har förstått att det gör mig helt unik i medie-Sverige.

Bästa Springsteenlåtarna som jag inte hört?
– Jag vet inte hur tät kontakt du har med dina inre underbettsdemoner, men kanske har du inte hört Frankie eller 1978-versionen av Prove it all night? I så fall förstår jag inte hur du står ut med dig själv.

Du talar den mest klockrena småländskan på redaktionen – känner du Dregen?
– Nej, men han är en stor fonetisk förebild. Att bloggen inte fick behålla sitt arbetsnamn Emil i Nöjeberga känns otroligt nedslående.

Den senaste tiden har du intervjuat både Jonas Olsson och Caroline Winberg för Café, och verkar ha blivit mest förtjust i Jonas Olsson. Förklara.
– Caroline Winberg förefaller vara en underbar person, men den som inte håller sig på Jonas Olssons good side löper risk att – likt SVT:s Jane Björck – få en stenhård fotboll i huvudet. Och det är inte förenligt med min låga smärttröskel.

Snabbt, avslutningsvis: tidernas bästa låt, film och tv-serie?
– Vid dagens slut är det ändå Linda Ronstadts I won’t be hangin’ round, Sideways och Vita huset.

Johan Hurtig

Läs Emil Perssons blogg Mycket nöje här. 


Smålands finest, Emil Persson, kommer att bevaka musik, tv och film.

Dela på Facebook
Tweeta