Ensam i världen att klara tricket

De tre bröderna Hoppe dominerar wakeboard-Sverige. I sin nya film premiärvisar de tio helt nya trick – och ett som bara en person i världen kan göra. * * * Det finns bara en person i världen som kan göra en Double rodeo 1260. Han heter Benjamin och är storebror till Mattias och Jeremia Hoppe […]

Publicerad 2013-04-15 10:29  | Lästid: 2 minuter | Patrik Hedlund

De tre bröderna Hoppe dominerar wakeboard-Sverige. I sin nya film premiärvisar de tio helt nya trick – och ett som bara en person i världen kan göra.

* * *

Det finns bara en person i världen som kan göra en Double rodeo 1260. Han heter Benjamin och är storebror till Mattias och Jeremia Hoppe från Uddevalla. Tricket går ut på att man gör en bakåtvolt med en 540 graders rotation som följs upp med ytterligare en bakåtvolt.

Filmen har fått bra respons i Europa, men i USA går det trögare. Benjamin förklarar:

– I USA är man ganska traditionell med sin wakeboard. För fem år sedan körde alla med båt, men nu har det, i alla fall i Europa, blivit mer populärt att köra på en kabel mellan två torn. Det positiva med det är att alla kan åka, man kan ställa upp tornen lite var som helst och göra åkningen mer lik snowboard.

När brödernas båt gick sönder 2010 blev de de första i Sverige som köpte in en sån här anordning till sin bakgård i Uddevalla. Något som har betalat av sig.

I sin enda tävling hittills i år, på en mässa i Leipzig, slog bröderna proffs från både Tyskland och USA och erövrade samtliga pallplaceringar – precis som de även gjorde på SM i fjol.

Se Hoppe-brorsornas film nedan.

I sin enda tävling hittills i år i Leipzig tog Breddas, som bröderna kallar sitt team, hela pallen och slog proffs från både Tyskland och USA. I augusti kommer vi få se dem tävla i Sverige när EM går av stapeln i Fagersta.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta