Erik Berg: ”Han är en glädjespridare med stil”

Erik Berg fotograferad för klädkedjan MQs vårkampanj 2024.

Tv-profilen om snygga golfsneakers, tajt byxmode och vårens bästa klädköp.

Joakim Almén  |  Publicerad 2024-02-21 07:00  |  Lästid: 3 minuter

Det tidigare fotbollsproffset, Sveriges bäst klädda man-vinnaren och numera tv-profilen Erik Berg har alltid haft ett starkt intresse för mode och stil och i vår är han ansiktet utåt för klädkedjan MQs kampanjer.

För Café berättar Berg om vem han håller högst som Sveriges just nu bäst klädda man och sitt intensiva golfspelande. Dessutom delar han med sig av sina bästa stiltips inför våren – både på och utanför golfbanan.

Erik Berg är ansiktet utåt för MQs vårkollektion. Foto: MQ

Vilka är dina bästa stiltips just nu?

”Mitt bästa stiltips kommer alltid vara att leta plagg du trivs i. Det blir lätt utklätt annars. Sen gillar jag att hellre satsa på färre plagg som kanske är lite dyrare men med bättre kvalité. Det ger livslängd och är bra på så många sätt.”

Vilket är nyckelplagget i vår?

”Jag älskar overshirts på våren. Det ger ett uttryck av att varmare tider har börjat och det älskar jag.”

Foto: MQ
Foto: MQ

2020 utsågs du av den här tidningen till Sveriges bäst klädda man. Vem tycker du själv är Sveriges bäst klädda man 2024?

”Jag älskar att titta på Fredrik Robertsson och allt han dyker upp i. En glädjespridare med sin stil. Sen tycker jag Daniel Adams-Ray alltid har en okonstlad känsla för spännade outfits.”

Vad känner du inför att tajta byxor på killar är på väg tillbaka?

”Under mina tonår var jag ett stort fan av band som Guns N' Roses och Mötley Crüe. Likt mina idoler så gick jag i snortighta brallor som man nästan behövde baby powder för att få av. Så det kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat, även om mina brallor nuförtiden är lite vidare.”

Foto: MQ

Det ryktas om att du spenderar väldigt mycket tid på golfbanan.

”Jag har helt fastnat för golfen igen. Jag spelade mycket tills jag var 15 år och sen har jag haft ett 20-årigt uppehåll. Nu spenderar jag gärna ledig tid på golfbanan och gör mitt bästa för att bli golfproffs.

Hur går det?

”Nja, det finns en del att jobba på helt klart.”

Hur klär man sig bäst på golfbanan?

”Det är ju lite speciellt med klädsel på golfbanan. Vissa banor har strikta regler. Men jag gillar att ha en stickad tröja i skönt material, ett par lite lösare sköna byxor och jag har fastnat för golfskor från Goatlane. Det är sneakersmodeller som man kan gå direkt från golfbanan till stan utan att behöva byta skor. Det gillar jag!”

Golfsneakers från svenska Goatlane, en Berg-favorit på golfbanan. Foto: Goatlane
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-21 13:04