Erotisk retro på väggen

joel  |  Publicerad 2010-02-16 17:06  |  Lästid: 2 minuter

artikelbild_erotiskretroNäthandeln med konst och fotografi har riktigt tagit fart de senaste åren men mer renodlade erotiska nätgallerier har det varit ont om. Tills nu.

För engelskmannen Mark Davis har dragit igång ett riktigt coolt nätgalleri kallat Obsession Art där han säljer fotografier, konst och böcker med erotiska förtecken:
– Jag har själv alltid älskat erotisk konst och fotografi men varit frustrerad över den låga kvaliteten på det som säljs på nätet. Konstnärligt är det oftast undermåligt och de “konstnärliga trycken” är oftast bara taffliga affischer.

Obsession Art håller vad namnet lovar. Här finns alla kategorier, oavsett om man är besatt av sensuell softcore eller fetischkonst.
– Jag är faktiskt väldigt stolt över de konstnärer och fotografer jag lyckats knyta till mig. Både legendariska namn som Lee Jones, Sean McCall och Saturno Buttò och så nya förmågor som The Mofo.

Lägg namnet The Mofo på minnet, för du lär höra mer om honom framöver. Otroligt nog så tog han sina allra första bilder för bara två år sedan när han hittade en gammal kamera i New York. Vissa verk kan leda tankarna till Helmut Newton och Guy Bourdin, men The Mofo har tillfört en helt egen mix av spontanitet, kvickhet och ironi.

Lika sexiga men mer slipade är Sean McCalls retroartade studier av välsminkade damer – och den som vill ha något verkligt utmanande bör kolla in Saturno Buttòs
S&M- och fetischinspirerade bilder.
– Jag gillar att det är en sådan variation i bilderna, säger Mark Davis. Även på priserna. De ligger mellan 250 och 100 000 kronor. Och så är det kul att så många av köparna är tjejer, faktiskt hela 45 procent.       

MICHAEL DEE

Kolla in sajten på www.obsessionart.com

 

 

Dela på Facebook
Tweeta