Hoppa till innehåll

Ett gäng ryssar med för mycket tid har byggt en kopia av rymdskeppet i ”The Mandalorian”

Mando i The Mandalorian och ett ryskt bygge av en replika av hans rymdskepp i tv-serien ”The Mandalorian".
Joakim Almén

För en gångs skull är det inte Han Solos rymdskepp Millennium Falcon det handlar om.

Man gillar ju i regel folk som lägger tid på att göra ”bra”, om än eventuellt något onödiga, saker. Nu har ett gäng ryssar i Sibirien fått för sig att det är en kanonidé att sno ihop en kopia i verklig storlek av Razor Crest, huvudfiguren Mandos rymdskepp i Disney+-serien The Mandalorian.

Verklighetens Razor Crest finns att beskåda i staden Jakutsk, vars medelmåttiga fotbollslag ännu inte varit föremål för ett When We Were Kings-avsnitt, i östra Sibirien. Geniet bakom bygget av den 14 meter långa och över 1 ton tunga rymdskeppet är cosplayern Ayaall Fjodorov som samlat ett gäng vänner för att realisera det imponerande om än kanske något onödiga bygget av Star Wars-skeppet.

Foto: Getty

Finansieringen ordnade Fjodorov genom att sälja sin bil och på kickstarter-vis samla in pengar med hjälp av sina Instagram-följare. Ett lokalt företag hjälpte cosplay-gänget att hyra en hangar där de kunde snickra på kopian av rymdfarkosten som ska ha kostat nästan 87 000 kronor att bygga, uppger Moscow Times.

Fjodorov och hans manskap såg till att rymdfarkosten var så nära originalet som möjligt och målade till och med den för att spegla designen av det ursprungliga skeppet. Och jodå, ryssarnas kopia innehåller ett säte som är utformat för att passa Baby Yoda.

Rymdskeppet finns att beskåda för allmänheten i en park i Jakutsk, om du nu skulle råka ha vägarna förbi.

Foto: Instagram/@just.ayaal
Foto: Instagram/@just.ayaal
Foto: Instagram/@just.ayaal
Foto: Instagram/@just.ayaal

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.