Här hittar du Europas billigaste (och dyraste) Michelinrestauranger

En bild på en gata i Paris och en inklippt Michelinskylt

Spoiler: du hittar inte de billigaste i Sverige.

Robin Åberg  |  Publicerad 2022-06-01 20:22  |  Lästid: 2 minuter

Att äta på en restaurang som belönats med stjärnor i prestigefyllda Guide Michelin kan för många verka läbbigt på grund av det oftast skyhöga priset. På till exempel trestjärniga Frantzén i Stockholm går den fasta menyn loss på 4 200kr + ev. extra för dryck.

Men man behöver inte hosta upp pengar motsvarande en spelkonsol för att äta stjärnmärkt, tar man sig ner i Europa kan man betala så lite som trettio euro eller mindre för en trerätters middag. Hittar man ett lågprisflyg och ett billigt vandrarhem kan det alltså bli billigare än att äta stjärnmärkt i Sverige.

Vart ska man då åka för att få så mycket Michelinstjärnmärkt mat som möjligt för pengarna? Det har våra vänner på Chef’s Pencil tagit reda på genom att gå igenom mer än 500 menyer från Michelinrestauranger i Europa, och svaret är restaurangen L’Antic Moli som ligger i Uldecona mellan Barcelona och Valencia i Spanien.

Men det är inte den enda restaurangen med både stjärna och prisvärd mat. Inte otippat hittar du de flesta i Frankrike. Är du en foodie som planerar en tågluff eller bilsemester i sommar bör du ha denna karta nära till hands.

Frankrike är inte bara hem till majoriteten av de billigare stjärnprydda alternativen, utan såklart även majoriteten av de dyraste. Precis som i fallet med kartan ovan hittar du däremot den allra dyraste trerättersmenyn i Spanien, närmare bestämt på Ibiza. På restaurangen Sublimotion får du hosta upp hissnande 1 500 euro för en trerätters och då har de inte ens en Michelinstjärna! Vi antar att den kom med på kartan just på grund av att det är världens dyraste restaurang.

Nedan hittar du kartan med de dyraste Michelinrestaurangerna i Europa, vad du nu ska med den till.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-06-01 20:22