Annons

Exklusiv whisky släpps för att hedra de svenska vikingarna

Highland Park lanserar begränsad upplaga av en Single Cask whisky speciellt framtagen för oss nordbor.

Thowe Wagner Larsson

Norr om det skotska fastlandet ligger Orkneyöarna med det världskända destilleriet Highland Park. Av Orkneys 20 000 invånare en tredjedel vara av vikinghärkomst.

Just det släktskapet med oss nordbor vill Highland Park hylla och gör det genom att släppa en exklusiv Single Cask whisky i limiterad upplaga på drygt 400 flaskor.

Annons

– Highland Park har skapat en Single Cask speciellt till svenskarna som en julgåva för att hedra gamla vänskapsband. Det exklusiva urvalet för Sverige gjordes med hänsyn till den smakprofil som svenskar uppskattar: sherry, rökighet och kryddighet, säger Martin Markvardsen, senior brand ambassador för Highland Park.

Gilla Cafe.se på Facebook

Ett av de unika elementen från whisky som tappas från en Single Cask är att karaktären förblir oförändrad och omöjlig att exakt återskapa, vilket är ännu en anledning till att produkten är så exklusiv.

I Single Cask-serien finns tre utgåvor varav detta är den andra i ordningen. Den första utgåvan släpptes i oktober och sålde slut på blott 15 sekunder, enligt ett pressmeddelande från tillverkaren.

highlandpark-park

En limiterad upplaga på drygt 400 flaskor släpps på Systembolaget den 8 december kl 10.00.

Annons

Dela (12)
Tweeta

Annons


Laddar