Annons


Hockeyrumpor, hipsters, bullmammor och Stureplansmördare. Det är bara några av ämnena som avhandlas i Män kan också amma – en samlingsbok med Jonas Crambys bästa krönikor, som bifogas med nya numret av Café.

Annons

Cramby – som utsågs till Årets krönikör av Sveriges Tidskrifter 2009 – bjuder här på en träffsäker och underhållande skildring av den moderna svenska mannen, med ett helt eget anslag. Eller som han själv uttrycker saken i förordet:

Gilla Cafe.se på Facebook

Att skriva om män, särskilt i krönikeform, har blivit synonymt med att skriva om dolda maktstrukturer, våld, trånga machoideal, ekonomiska orättvisor och hur jäkla töntigt det är med tubsockor. Dessa är alla viktiga diskussioner, men sammantagna tecknar de en bild av den samtida mannen som jag har oerhört svårt att känna igen mig i. Lika svårt, faktiskt, som jag har att känna igen mig i den andra ytterligheten: den flåsiga, enkelspåriga grabbigheten.

Både läsare och kollegor håller med. “Ingen i Sverige skriver bättre om manlighet och den moderna papparollen än Jonas Cramby”, menar Jan Gradvall – medan Fredrik Wikingsson kallar honom ”den svenska 30-nånting-mannens viktigaste ledsagare, genom dagfyllor, marinader och uppgivet övergivna Vasaloppsansatser”.

Män kan också amma kommer inte att säljas separat, utan går endast att köpa med nya numret av Café – som finns i butik från och med den 22 november. (Illustrationerna gjordes av Jonas Bergstrand.)

Fotnot: Nya numret är prishöjt i butik eftersom boken medföljer. Plusprenumeranter – ni som har prenumererat till fullpris i minst tolv månader – får boken automatiskt och kostnadsfritt hem i brevlådan. Nytillkomna prenumeranter kan beställa boken gratis på allerbutiken.se under Min prenumeration eller ring 042–444 30 40 senast den 5 december.

Annons

Dela (4)
Tweeta

Annons


Laddar