Hoppa till innehåll

Expeditionen: Update

Varje år vid den här tiden är det bråda dagar för oss frilansjournalister. Vi är lite som skogsmöss i upprullade sotarmössor som samlar nötter och bär inför vintern – de flesta av våra uppdragsgivare vill nämligen ha sommarens alla texter ungefär samtidigt så att de kan jobba undan och ta det lugnt under semestern som … Continued

Varje år vid den här tiden är det bråda dagar för oss frilansjournalister. Vi är lite som skogsmöss i upprullade sotarmössor som samlar nötter och bär inför vintern – de flesta av våra uppdragsgivare vill nämligen ha sommarens alla texter ungefär samtidigt så att de kan jobba undan och ta det lugnt under semestern som alla oss andra. Därför känner jag att jag kanske misskött både den här bloggen och min och Kalles Svalbardsexpedition lite? Det ber jag i så fall om ursäkt för. Men nu gräver vi inte ner oss i det utan tar vi nya tag, eller hur? Tänkte att jag kanske skulle börja med en snabb genomgång vad som hänt med expeditionen sedan sist?

Utrustning: Vi har hittat en eventuell sponsor och har skickat en önskeutrustningslista till dem. Vi väntar nu med spänning på om och i så fall när vi får alla härliga, tekniska prylar och pinaler.

Rutt: Här har vi två olika förslag från två olika guider som vi pratat med: Dels så har vi en variant då vi eventuell åker med ett fartyg längst Svalbards kust, blir avsläppta och sedan får gå tillbaka till Longyearbyen. Den andra är att man helt enkelt går österut från Longyearbyen tills man når vattnet på andra sidan Spetsbergen, kastar lite macka, och sedan går tillbaka. Ett beslut på detta väntas tas så snart som möjligt.

Träning: Kalle tränar på, jag har som sagt varit svinaförkyld fram till i fredags (men i helgen har jag spacklat, slipat och målat tak på torpet så mina deltamuskler är pumpade som ett par axelvaddar) . Faktum är att det största hotet mot expeditionen, som jag ser det, är mitt dåliga immunförsvar samt att jag har en dotter på dagis som kommer hem med förkylningsbaciller hela tiden. En läsare som heter Malena har dock hört av sig och tipsat om att detta kanske kan bero på att jag är överkänslig för vissa fördoämnen – jag ska genast kolla upp detta och återkommer med mer information.

Kvar att göra: Boka samt gå på glaciärkurs i Norge, fixa resa samt tillstånd hos Sysselmannen, öva med utrustningen, fysträna, pannbensträna och skjutöva.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.