Hoppa till innehåll

Experten: Så träffar du den rätta – dejta flera samtidigt

Jonas Strandberg

Det verkar som att det kan finnas anledningar att inspireras av några av våra mer populära realityserier, när det kommer till relationer. Åtminstone om man får tro expertisen.

En ny undersökning visar att över hälften (hela 56%) av alla svenskar uppger att de inte känner sig bekväma med att dejta flera personer samtidigt. Ett kanske inte helt och hållet överraskande resultat, som ändå förstärker myten om den lite konflikträdda svensken. Jacqueline Joo, dejtingexpert på Match förklarar dock de potentiella fördelarna.

”För vissa är det otänkbart att dejta fler samtidigt, de känner sig otrogna redan i början av dejtingfasen. För andra är det väldigt bra och rent av nödvändigt, speciellt om du tenderar att fastna snabbt för de du dejtar eller har en historik av att välja ’fel’ partners. För att bryta de mönstren krävs det att du blir mer selektiv och då hjälper det att ha fler i omlopp samtidigt. För mer ångestbenägna personer är det bra att dela upp sin uppmärksamhet på olika personer och inte lägga allt fokus på endast en person till en början.”

Så kanske är det dags att testa någonting nytt på dejtingfronten. Även om du kanske inte behöver ha det lika logistiskt stökigt som gänget i Bachelor och Bachelorette där du vet att de tjugo personerna du dejtar känner varandra.

Om undersökningen:

Undersökningen har genomförts av Kantar Public på uppdrag av Match. Den bygger på 1000 intervjuer med svenska singlar, 20–50 år. Datainsamlingen genomfördes i den slumpmässigt rekryterade Sifopanelen mellan 17 – 23 augusti 2022.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.