Hoppa till innehåll

Så vårstädar du din dejtingprofil – 10 tips från experten

Restaurangbord med rödvit duk.
Mats Boom

Maximera din charm online.

När vi nu går mot vår är det dags för singlar som gått i dejtingvinteride att rycka upp sig och börja dejta igen. Våren innebär dessutom utmärkt läge att renovera din dejtingprofil och maximera din charm online.

Tinder dominerar alltjämt på dejtingappscenen, me på senare har dejtingappsgiganten tid fått allt större konkurrens av den interaktiva utmanaren Hinge. Det är Hinges Director of Relationship Science Logan Ury som delar med sig av sina tio bästa tips för en riktig vårrenovering av din digitala dejtingprofil.

1. Fräscha upp!

”Nyckeln till en bra profil är att visa vem du är. Välj foton och gör en beskrivning som visar potentiella dejter din personlighet. På Hinge finns “påståenden” som ett enkelt sätt att för dejtare att knyta an. Använd samma taktik här och se din profil som en inledning till en konversation, något som rätt person kan svara på eller ställa en följdfråga om.”

2. Ta vara på dina egenheter

”Genomtänkta profiler inkluderar en blandning av både humor och sårbarhet. Bjud på dig själv men våga vara seriös också.”

3. Tala ut

”Enligt en undersökning på Hinge sa 64 % av användarna att rösten hos en potentiell dejt är en viktig faktor för att kunna avgöra om de gillar personen eller inte, då nästan hälften (49 %) av användarna svarar att de attraherades mer av någon efter att ha hört deras röst. Hinge har en unik röstmeddelandefunktion, vilket är ett av de mest autentiska sätten att uttrycka dig på din profil och samtidigt ett bra sätt att attrahera någon på.”

4. Var tydlig med dina avsikter 

”För att få fler meddelanden från personer som faktiskt vill ha ett förhållande och färre från dem som inte letar efter något seriöst, är det viktigt att du är tydlig med dina förväntningar, skriv ut dem! På Hinge finns funktionen ”Dating Intentions” där du kan visa upp detta smidigt och samtidigt få hjälp att attrahera den typ av person du vill träffa så att du slipper fastna i ett ’situationship’.” 

5. Var är bättre än klichéerna

”Skilj dig från mängden och visa ditt sanna jag. Sluta prata om din kärlek till På spåret och fokusera mer på att berätta om din hemliga hobby som frimärkssamlare.”

6. Visa din sociala sida

”Lägg till en bild där du är med vänner eller familj. Detta visar att du inte är en ensamvarg, utan en person med ett socialt umgänge.”

7. Skippa kallpratet

”Inled kontakten med en potentiell dejt på ett sätt som uppmuntrar till ett mer djupgående samtal och leder till en meningsfull kontakt. Försök hitta något speciellt som ni har gemensamt. På Hinge använder du den inbyggda funktionen med påståenden för att bryta isen och skapa kontakt över saker som varför du också är galen i pannkakor och chihuahuor.”

8. Vilken relationstyp?

Beskriv vilken typ av relation du vill ha i din profil. Då blir det tydligt om du letar efter ett seriöst förhållande, någon mer öppen typ av relation eller något icke-monogamt. Detta visar potentiella dejter att ni letar efter samma typ av relation och sätter rätt förväntningar från början.”

9. En bild säger mer än 1 000 ord

”Det är viktigt att ge ett bra första intryck, framförallt när det kommer till bilder. Välj inte bara slentrianmässigt några bilder på din telefon. Istället bör du välja minst sex genomtänkta foton som berättar din historia. Satsa på en blandning av vardag och roliga händelser snarare än den klassiska bilden på gammelgäddan du fiskade upp för ett par år sen.”

10. Var autentisk

”Kom ihåg att din dejtingprofil är en chans att visa vem du är, snarare än att måla upp en perfekt bild av dig som inte riktigt stämmer. En ’prestationsprofil’ kommer inte att ge dig det du söker.”

Credits
Foto: Getty Images:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.