Få superhy med serum

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2013-03-27 11:20  |  Lästid: 2 minuter

Dyra, men dryga och alldeles underbara. Vi pratar förstås om serum. Hudboostern du applicerar under din fuktighetskräm som i många fall har magiska effekter på din hy. Nu lanserar Dermalogica en uppföljare till en tidigare succé.

* * *

2012 var året då Prinsessan Estelle föddes, Stefan Löfven tog steget upp i högsta serien och småkronorna tog VM-guld. Det var också året då hud-serum på allvar började ta sig in i killars badrumsskåp.

Anledningen: dess förmåga att trimma våra ansikten.

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate (hyllades på en viss blogg här) gick i bräschen, men Dermalogica slog också till med ett stjärnskott i form av Clearing Mattifier. En silkeslen gel som håller hyn matt och, genom att dämpa talgproduktionen, motverkar blemmor och tilltäpptheter.

I april släpper Dermalogica ett nytt serum. Den här gången siktar man inte in sig på de personer med problemhy, utan på de som vill ha en snyggare hy med mindre ålderstecken.

MultiVitamin Power Serum är utrustad med något Dermalogica kallar för mikrokapslar, som kan transportera aktiva ingredienser ner till de djupare lagren av överhuden.

Genom att skicka ner vårdande vitaminer och peptider till de cellager där nybildningen av hudceller sker, motverkas tecken på åldrande hud. Serumet ska alltså användas som en förebyggande produkt, men har även förmågan att återfukta och ge mer lyster och liv till huden.

Lanseras under april och kommer att kosta 22 ml/785 kr, vilket betyder 35 kronor per milliliter – och får anses vara jättedyrt, men å andra sidan behöver du bara applicera en fjärdedels lillfingernagel varje gång.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-25 14:37