Annons

Som vanligt lämnar tjejen över den svåröppnade senapsburken till dig. Du är ju kille. Men är du inte kroppsbyggare kan det som bekant vara svårt att få upp locket ändå. Helena Giertz är informationsdirektör på Önos, som sålt sylt i burkar sedan 1900-talets början, och kan husmorsknepen.

Annons

 

1

Använd en matkniv

– För in den runda spetsen på en matkniv mellan lockkanten och glaset, bänd lätt och lyssna efter ett pysande ljud. Voila, nu kan du enkelt vrida upp locket.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

2

Kallt vatten

– Saker och ting krymper under kallt vatten. Genom att spola burken under kallt vatten kan locket ändra form något i gängorna och vakuumtrycket släppa.

 

3

Knacka på locket

– Innehållet är vakuumförpackat för att det ska hålla sig längre. Vakuumet skapar ett tryck. Genom att knacka lockets sida mot en hård yta lossar spänningen.

 

4

Diskhandskar

– Det handlar om att få bra grepp om burklocket. Går det inte med handen – testa med en kökshandduk eller diskhandskarna. Handskarna ger ett grepp som inte glider.

 

5

Skaffa specialredskap

– Det finns en specialkonstruerad tång som påminner om en polygrip. Du kan även köpa burköppnare som fästes under ett köksskåp där du för in locket i en V-fom och sedan kan vrida till.

 

Henrik Emilsson

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar