Annons

Fånge spöade Charleston-mördaren Dylann Roof – släpptes ur häktet

Ibland kan lagen te sig lite märklig.

Joel Linde
Fånge spöade Charleston-mördaren Dylann Roof – släpptes ur häktet

Till vänster, Dwayne Stafford och till höger, Dylann Roof.

Från vänster: Internerna Dwayne Stafford och Dylann Roof.

Den 17 juni 2015 öppnade 22-årige Dylann Roof eld inne i en kyrka i Charleston, USA. Han sköt ihjäl 9 afroamerikanska personer och förklarade att han begick morden med rasistiska motiv.

Han sitter inspärrad på häktet i Charleston och i nuläget pekar det mot att han kommer få dödsstraff. På samma häkte satt även 26-årige Dwayne Stafford inne för misshandel, rån och narkotikabrott sedan januari 2015. När han såg sin chans överföll han Dylann Roof och misshandlade honom innan en vakt kunde komma emellan.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

När allmänheten fick veta vad som hade hänt var det många som hyllade Dwayne Stafford för misshandeln, och uppmanade folk att donera pengar till ett konto för att betala hans borgensumma på 100 000 dollar, motsvarande ungefär 850 000 kronor.

Det tog inte lång tid innan pengarna hade rasslat in, och ett par dagar senare släpptes Dwayne Stafford fri, i väntan på rättegång.

Det betyder inte att Dwayne Stafford inte kommer åka dit senare. Däremot slipper han sitta i häktet, och kan leva som en fri man så länge han infinner sig till rättegången. Om han senare döms kommer han ändå åka i fängelse, men fram till dess kan man definitivt påstå att han slog sig fri ur häktet.

Ironiskt hur det fungerar ibland.

Annons

Dela (12)
Tweeta

Annons


Laddar