Fartmonstret fyller femtio

Zlatan! Lamborghini har byggt en passande bil till dig. Aventador LP720-4 50th Anniversary Edition visades på bilmässan i Shanghai för några dagar sedan. Och vi gillar det vi ser. Italienska Lamborghini fyller 50 år och firar med en jubileumsversion av deras senaste modell Aventador, som presenterades 2011. Visserligen visade bilmärket upp jubileumsbilen Veneno (bild nedan) […]

Publicerad 2013-04-24 10:31  | Lästid: 2 minuter | Patrik Hedlund

Zlatan! Lamborghini har byggt en passande bil till dig.

Aventador LP720-4 50th Anniversary Edition visades på bilmässan i Shanghai för några dagar sedan. Och vi gillar det vi ser.

Italienska Lamborghini fyller 50 år och firar med en jubileumsversion av deras senaste modell Aventador, som presenterades 2011. Visserligen visade bilmärket upp jubileumsbilen Veneno (bild nedan) på bilmässan i Geneve i februari i år – men den kommer bara att göras i tre exemplar (en vit, en röd och grön=Italien!) och kosta 26 miljoner kronor. Styck.


Lamborghini Veneno säljs bara i tre exemplar.

Så den kan vara lite svårt att få tag på, och eventuellt kännas lite dyr.

Nya Aventador har ett facilare pris på cirka 2,5 miljoner kronor. Och för pengarna får du bland annat en monocoque i kolfiber, en 6,5 liters V12-motor på 720 hästar som gör 0-100 km/h på 2,9 sekunder och presterar en toppfart på 350 km/h. Dessutom är den gula (ja, den kommer bara i gult) lacken försedd med en speciell glittereffekt, så att ingen missar att du är ute och kör.

Släpps bara i 100 exemplar, så skynda att fynda.

Patrik Hedlund

 

Dela på Facebook
Tweeta