Hoppa till innehåll

Café utnämner Felix Herngren till Sveriges bäst klädda man 2012

Johan Hurtig Wagrell

Felix Herngren är nästan för bra för att vara sann. Han har en gnistrande karriär – från hyllade reklamfilmer till tv-succér som Solsidan – och dessutom ett osvikligt öga för stil. Ena stunden välskräddade kostymer, andra stunden självsäkert mixade casualkläder. Hög tid för landets finaste utmärkelse i ämnet: titeln Sveriges bäst klädda man 2012. – Mina … ContinuedFelix Herngren är nästan för bra för att vara sann. Han har en gnistrande karriär – från hyllade reklamfilmer till tv-succér som Solsidan – och dessutom ett osvikligt öga för stil. Ena stunden välskräddade kostymer, andra stunden självsäkert mixade casualkläder. Hög tid för landets finaste utmärkelse i ämnet: titeln Sveriges bäst klädda man 2012.

– Mina stilförebilder är extremt välklädda män som Tom Ford, som alltid är sjukt basic men oklanderlig i passform. Och totalflummiga killar som kan kombinera en kjol i ansiktet med regnrock, säger han.

Felix Herngren började intressera sig för mode sent – i 30-årsåldern (”när jag var liten lade min mamma fram kläderna jag skulle ha när jag gick till skolan, det pågick tills jag var typ 15”).

Så han har förstås en del stilmässiga snedsteg på sitt samvete.

– En vårweekend i Milano 1996 inbillade jag mig att jag klädde jävligt bra i 30-talsrock, så jag köpte en Gucci-sak för sex papp som jag skämdes för redan på Arlanda.

Herngren, som är aktuell med en ny säsong av Solsidan och nu jobbar med storfilmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (premiär 2013), berättar mer om sitt stilintresse och sina framgångar i nya numret av Café. Intervjun är gjord av en annan bekant profil: tv-kollegan Fredrik Wikingsson.

Juryns motivering: Han är inte bara Sveriges roligaste man, utan också den mest stilsäkra. Felix Herngren bär upp såväl dyra designerkavajer som klassiska brittiska jaktoutfits. Snyggt jobbat!


Felix Herngren fotograferad för Café av Eric Josjö.

Markus Kylén

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.