Hoppa till innehåll

Fem anledningar till att besöka Horred

Cafés Jonas Strandberg är uppvuxen i den mycket lilla västgötska orten Horred. Här guidar han till fem av byns absoluta höjdpunkter.

1. Hotellet

Det finns tyvärr inget hotell i Horred, men det finns ett ställe som heter Hotellet. Fast det är en pizzeria med riktigt god pizza. Under en sådan här resa är det av yttersta vikt att prioritera, så man hinner med allt det bästa. Och då är Hotellet ett självklart stopp.

2. Nära till andra ställen

Precis som Malmö gärna lyfter närheten till Köpenhamn så finns det ett tåg i Horred som ibland går till Borås och till flera andra spännande orter. Det är dock lite deppigt att åka till Borås, så det undviker man helst om man inte absolut måste.

3. Något för alla

Framtidstron är viktig i Horred. Här låg till exempel tidigare bygdens scoutstuga, men den revs för några år sedan för att ge plats åt… ja, inget speciellt just nu ser det ut som. Men ingenting är omöjligt, i princip.

4. Hasses Livs

Hasses Livs har med sina centralt belägna lokaler alla möjligheter att bli ett ett pulserande nav i Horreds nöjesliv. Det enda negativa är att det varit stängt i drygt trettio år, men förhoppningen är att något nytt kul ska öppna där framöver.

5. Föreningslivet

På centralt belägna Eksätersvallen tränar Horreds IF ibland, men oftast är det lugnt och skönt, så man får möjlighet att vara ifred. Perfekt plats för att koppla av mot slutet av din späckade Horredsresa.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.