Hoppa till innehåll

5 artister som män älskar alldeles för mycket

Efter en djupdykning i den typiskt manliga smaken när det gäller film, böcker, inredning och mat är det nu dags för Cafés Jonas Strandberg att ta tempen på musiken. Här är fem artister som män älskar alldeles för mycket.

1. Bruce Springsteen

Vi tar den mest uppenbara direkt. Problemet är förstås inte Bruce själv. Problemet är att män som lyssnar mycket på Bruce ofta zoomar in väldigt, väldigt mycket på honom och knappt lyssnar på någon annan musik. I undantagsfall kan Springsteens mest hardcore fans lyssna på något enstaka band som är uppenbart inspirerat av bossen, men de hålls naturligtvis aldrig lika högt. Män som älskar Bruce Springsteen för mycket har helt enkelt cementerat sin musiksmak för väldigt längesedan och har därmed stängt sinnet för nya intryck.

2. Metallica

Foto: Getty Images

Precis som i fallet med Springsteen har Metallicafansen påfallande ofta slutit sig som musslor för ny musik. I det här fallet handlar det dock mer om att de snöat in på ett specifikt, tidigt album, vars status aldrig någonsin tillåts utmanas av nyare låtar. Metallicafans är helt enkelt musikvärldens svar på Star Wars-fans.

Metallicafans tenderar de att försvara sådana påhopp. De säger saker som att det snarare handlar om att Metallica faktiskt inte släppt en bättre skiva efter just deras favorit. Frågan är då vems kompetens du litar mest på när det gäller bedömning av musik. I ena ringhörnan – ett av världens största hårdrocksband. I andra – Fredrik från Borås.

3. Thåström

Foto: Getty Images

Thåströms fans har en skenbar öppenhet för den nyare musiken. De kan påstå att de visst gillar de nyare albumen. När man ber dem om ett exempel så drar de typ Skebokvarnsv. 209 ur rockärmen. Ett album som släpptes för arton år sedan. Två år innan lanseringen av den absolut första iPhonemodellen. När George Bush den yngre var president. Releasen av Youtube.

4. Ulf Lundell

Foto: Getty Images

De något mer levnadsglada versionerna av Thåströmfans föredrar Ulf Lundell. En artist för män som inte tycker att man ska fundera så mycket.

5. Johnny Cash

Foto: Getty Images

Precis som med de andra artisterna på listan är en placering här inte ett omdöme om musiken i sig. Utan om, som rubriken antyder, männen som älskar lite för mycket. I det här fallet är kärleken till hundra procent baserad på en greatest hits-skiva. Och det räcker bra, eftersom den här typen av Johnny Cash-män är så obeskrivligt trötta. De briljanta albumen i American-serien som Cash avslutade karriären med kunde de inte bry sig mindre om.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.